Zabihah,Halal,Organic,Vege,Natural Product,Kosher

Setelah dikejutkan dgn penemuan bhn2 syak dan x halal dlm mknn segera yg disangkakan halal selama ni...diri ku berazam utk berubah kepada produk dgn ciri2 di atas...jadi hari ni,smua produk2 yg ada tanda Red 40,Yellow 5 dan animal derived chemicals dah dibungkus2 nak dihantar ke kedai kebajikan utk anak2 kurang bernasib baik di Athens...

hatta ana sudah stop buying drying sheet jenama biasa dan beralih ke natural product (puas dh belek label,insyaAllah,suci lagi menyucikan)...toner muka pun go vegetarian product...apple juice organic/vegetarian pun nampaknya lebih lazat dr yg biasa...yg x lazatnya poket la...almost everything cost me double...dan nampaknya keluarga kami akan meluangkan lebih masa utk weekly shopping sbb mummy akan dgn lamanya membelek label2...

yg kelakarnya,tepung pun mummy beli yg organik,katanya tepung yg bleached tu...ada pakai enzim,dan enzim tu la yg meragukan...masalahnya...tepung bersusun byk lagi kat pantry tu...kenala pikir nak buat apa bg habis cepat2 unbleached flour mummy tu...

Product research mummy minggu ini:
1. dryer sheet (bau daun serai)
2. sweet topioca chips (not salted)
3. apple juice (x masam macam apple juice biasa)
4. vit c vege. face toner
5. vege tofu
6. multipurpose flour (non enzym)
7. Kosher ice cream
8. raw shrimp (avoiding the coctail shrimp-katanya ada alkohol)
...........

The Quick Guide for Vegetarians and Vegans
Information for Beginner Vegetarian and Vegan, including easy vegetarian recipes at your fingertips !

http://www.vegetarianvegan.com/Link_to_Us.html

Comments

Popular Posts