Full sunny day

Hari ni mumme bermula dgn sgt cergasnya...

Kul 5.30pg dah bangun tanak nasi buat nasi goreng.Bg heavy breakfast sket sbb cuti 2 hari mumme gantung periuk ditambah pulak ayah ada conference di Columbus hari ni...mesti lapar kalau x makan kenyang2 di rumah...

Lepas Danish berlepas dgn bas kuning kiut uncle Jo...mumme bekfes skjp...

8.30pg kejutkan Nuha sbb teacher dtg pukul 10pg...

Hr ni Nuha play pretend dgn teacher di playroom...seronok la dia main masak2 dgn teacher...hahaha

Pas teacher balik kul 11.30pg...mesin vacuum mumme mengaum sat...
Pastu 12.30 Danish pulang ke gagang...hahahah
Masak2 sat...hari ni recycle je kuah asam pedas dgn menambahkan ikan segar yg x tau nama apa dlmnya...dan sayoq bendi goreng telo...

Kul 2.30ptg slesai solat,smua kena kerah masuk keta (hr ni keta ana yg punya)...

Destinasi pertama...carwash...mumme terbabas kali pertama ke Automatic car wash...sj nak try kan...kalo dh malas sgt ok la kan...upahnya usd14...boleh cuci sendiri 3 kali di tempat biasa...tp x pa la...outsource la sama ka...letih la...pastu dapat juga bg pengalaman melawat kilang basuh kereta pada kanak2 ni...lihatlah anak2 ku...



Lepas basuh keta kami singgah ke kedai kebajikan anak2 yatim...hantar barang2 yg nak sedekah dan bawak balik apa yg bekenan di sana...mummy berani g sini sorg2 swipe debit card sebab harga brg sgtlah affordable dan mampu beli la...kedai brg 2nd hand kan...

Masa nak balik tu sj mumme tanya kanak2...nak singgah playground x...oleh kerana Mr Hardcore sewius nk singgah playground...maka menyinggah ler kami di situ...mummy dpt lihat perkembngn terbaru komunikasi Danish dgn kawan sebaya...alhamdulillah...sejuk hati mummy tgk Danish dh pandai mix around...

Kul enam ptg...SMUA dah surrender...maka balik ler kami...
Balik 2-2 kena rendam dlm tub bg cuci sket belemoih2 tadi...

Dan kul 9 mlm ayah sampai rumah masa mumme sdg menaip ni...

Begitu la typical day mumme...di hari yg mummy bertenaga dan motivated...
kalo hari lepak...adussss...bosan...

Comments

Popular Posts