As easy as nut...

Senangnya nak makan any kind of melon skrg ni...
x gaduh terkial2 buang kulit dan biji lagi lepas ni...
senang mcm mkn kacang...
(sowi...mumme sdg dlm mode takjub dgn kesenangan nak mengupas tembikai susu dgn gadget yg dah lama mumme grab tapi x try2...)


Mumme mmg suka gadget2 di dapur ni...cuma kalau boleh dpt 3in1 ke,10in 1 ke (huh,biar betik...),lagi bagus...sbb susah la nak storage bila byk2 gadget kecik2 ni...silap2 (dah selalu jadi pun) ...LUPA... rugi saja kan...

(antara gadget yg mumme rasa rugi beli as seen on tv electric knife...maai, sekali struck je pisau tu dah abih bateri...tak tau le nak pakai bateri jenama apa yg tahan...akan dikaji kemudian hari...mungkin bila nak masak ayam golek esok2 kut)

tapi ada product as seen on tv yg direcommendkan...
Shams towel yg magic serap air tu...dan plastic utk kekalkan kesegaran sayur2 dan buah2 sms distorage dlm peti ais (mumme try dan 2 thumbs up...mmg berkesan)




Antara gadget2 di dapo yg mumme dah ada dan idam2 kan setakat ni...mumme kalo nak beli brg,mmg habis-habisan fikir dan research,jgn x cayer...(mumme bukan berniat nak tayang,tapi ini adalah rekod utk review mumme sendre supaya sendre mau ingat bila nak beli gadget sok2)

melon slicer...yg mumme kagum sgt tu...(stlh dikaji,boleh juga mengupas watermelon dan pumpkin yg agak lembut)

 

cake display and punch drink server 2in1 (mumme fikir,nanti kalo mumme jumpa food display setingkat yg kecik,nak grab dan boleh jd multi tier food display)amboi2...


Meal maker...(sgt mujarab utk mumme yg sgt kerkira dgn bau minyak ketika aktiviti goreng menggoreng di dapo dan pemalas nak cuci belanga serta salin minyak lepas menggoreng...) 

Ni pulak antara produk tupperware yg mumme suka sbb pemegang tu boleh dibuka dan menjadilah dia tapaware biasa...
satu mangkuk tingkat merah tapaware yg mumme dh grab almost 3 tahun lepas mmg sgt mumme syg...(2 tingkat ajerrrr)




yg mumme idam2 kan sekarang ni...

periuk kaca VISION....tapi bilakah?bila? nak cepat2 ganti periuk teflon murah yg dah tertanggal lapisan hitamnya tu...sungguh tidak baik utk kesihatan....

TUNGGU

Comments

Popular Posts