Flower of the week: Peachy pink daisies



Dah masuk hari Jumaat baru dapat seru berkongsi jambangan bunga untuk minggu ini...bz,minggu ni dah start kelas English dan bz juga dgn aktibiti deko mendeko...ini mmg kegemaranku...kalo balik rumah my parents tu,mmg itu le benda first memumme akan buat...pastu tahan telinga jer la kena bebel ngn mak,tapi ayah ku suka dgn aktibiti aku ni...:)

Inile dia gambo tu...yg mumme cuba2 edit guna free photo editor...ni pun salah satu sbb mumme bz minggu ni yerk...
mumme x sempat lagi belajar buat watermark...akan diusahakan nanti...


Minggu ni pun mumme x de la rajin sgt di dapo...mn xnyer...stok mknn segera halal baru jer topup last week...pizza,nugget,hotdog laju jer masuk dlm oven,dlm minyak panas...yg mumme ingat...minggu ni mumme ade buat cekodok (stlh sekian lama fail,br ini ler jd lembut mulus...seronok le jugak),buboq lambuk johor style,nasi goreng segera (dh mati akal pikir menu...), paprik ayam (mls nk masak sayo punya pasal)...ayam goreng kunyit...dan ptg ni pun belum tau lg nak masak apa...

Mumme ni kalau ikutkan mmg liat sgt minggu ni nak masuk dapo,tapi mengenangkan yg kami dh ada satu agenda baru tetiap petang iaitu family dinner on table...jadi mumme kuatkanlah juga semangat...
Ingat dulu2 masa kecit2,disiplin yg diterapkan...makan bersama famili...ingatkan senang...susah jugak...terpaksa mintak kerjasama hubby dan anak2...anak2 tu kena tgk mumme pegang hanger la dulu...(eksen jer,kalau betul pun just sapu kat kain pakaian yg diorg pakai)....tapi alhamdulilah la,teknik ni jalan dgn diorg...

Oklah,panjang pulak celoteh mumme yg cover aktibiti sepanjang minggu ni...mumme sdg nk menyiapkan edit gambo2 bunga...nanti akan dipublishkan yer...SAYONARA....

Comments

Popular Posts