I just picked my first crop...

 Aduhai...susah betul nak uplod gambo...cuaca x elok,line tepon henset x elok... kamera plak masih lagi kehilangan SD cardnya...dah 3,4 hari hilang SD card ni...mmg mumme point kat adik nuha dulu...tapi sabo je la...dia tgh aktif,kan...mmg kena tarik napas sedlm-dlmnyer....huargggggggggh

Jadi inilah pengubat sunyi mumme minggu ni...my garden...lepas kelas je,bergegas mumme drive ke garden,siram pokok dan smlm,dpt petik hasil...iaitu pepper...mumme nmpak mcm dah masak,tapi warnanya x merah,x hijo...halal la...pernah jugak mumme dengo org kata belajar bebuah...maybe itula keadaannya kut.





Minggu ni mumme tukar jambangan baru di dapo iaitu ros merah...tapi x tau la apa silapnya,2 hari jer dah layu...kenape ek...sedih betulla...tapi mumme biarkan ajer bunga layu tu dlm vase sbb bau wanginya masih ada...huhuhu.


 Mumme ada sepokok bunga ros pink kecik di garden,tapi dlm gambar ni mcm x nampak dan x jelas jer...


















Yang jelasnye daun tembikai,watermelon,dan cantelope...manyak betul pokok temikai...berbuahnye x tau ler...pokok tembikai di balkoni rumah nampaknya dah ada sebiji temikai...dpt lihat life cemana pokok temikai mengeluarkan buahnya...skrg baru jer sebesar ibu jari...hihihi

Pokok yg paling tinggi di garden ni adalah tomato...nampak dah ada beberapa biji tomato...yg tanam tu sbb tomato mcm mhal sket di sini...harap2 dpt makan hasilnya kelak...

Bnyk2 seeds pokok bunga yg mumme semai,baru ini la yg berjaya... kahkahkah... bunga keembong...kanak2 pun boleh tanam yer dak...ok ler tu,dari x de langsung yg bejaya...mane tau bunga2 lain akan berbunga tak lama lagi,nanti mumme share

















Ni pulak dr pandangan sisi yg lain...pokok kobis tu x tau ler cemana yg dikatakan dah matang...kami x tau...yg x jelas kelihatan dlm gambar ni pokok seteroberi...kecit lagi....sebelah kobis tu yg daun mcm daun temikai tu pokok cucumber yer...yg tanah kosong lagi tu,ada disemaikan pokok2 bunga dan kubis cina,sawi cina,tunggu masa jer,...hehehhe...

Memumme melaporkan dari kebun kami...

Comments

Popular Posts