I love homestaging

Welcome to our house



Sepanjang 2 tahun di sini,mumme x mensia2kan masa yg ada...mumme cuba belajar secara x formal melalui rancangan kegemaran mumme di HGTV dan Clean House...Dan slot yg paling mumme suka ialah Design on a Dime...sapa kata kita mesti berbelanja besar utk deko rumah...and i prove it...as long as u plan and make a rite thing...mumme juga mesti tunjukkan bakat pada husband sbb nak apply jawatan homestager dia nanti...kalo x,tanam anggur le mumme jwbnya balik Malaysia nanti...

Tapi terpulang juga pada pandangan mata masing2 sbb sblum ni pun mumme bukannya suka sgt style mature gini...dulu mmg mumme suka sgt cottage style. Tapi rasa rasanya sekarang ni pun cottage/english style tu masih kekal dlm jiwa,cuma French-style lebih menyerlah...



















































Konsep utama yg dipegang oleh seorg homestager,menzahirkan keluasan ruang,hiasan x terlalu personal dan warna2 neutral...

Walobagaimanapun,mumme dah buat kesilapan sbb display bunga layu dlm gambar di bawah...


















Katil Danish...mumme cuba hias secara hiasan anak bujang...

















Mumme mencuba konsep lebih dewasa utk bilik Danish dan Nuha...setakat yg mummy termampu lah...kalau nak ikutkan pun,mmg byk bedsheets/duvet yg mumme beli dr down it to me shop.Jimat...kena pandai2 pilih. 

















Tapi seriusly,bedsheet kat kedai second hand x de la elok sgt kualitinya,kecuali nasib baik,dpt set2 baru yg kedai serahkan atau dermakan pd kedai2 tu...jarang lah kut...



































Mengingatkan anak2 pd pegangan mereka di usia masih muda...
Mumme mmg x dpt lupakan bunga2 dlm sudut rumah...mesti nak ada jugak...

Mumme masih cuba memasukkan identiti keanak2-anakan utk katil Nuha...










































Mmg mumme sgt cerewet dgn display dlm bilik tido...nasibla hubby dah faham dan dia pun faham kenapa perlu dia pun neat and tidy...








































Kerusi makan pun boleh ajer di pelbagaikan...x de masalah...





















Utk ruang terhad macam dlm apartmen kami ni,display dan storage unit mcm ni sgt seswai...sbb kita nak ruang nampak besar....jgn x cayer...mcm
 almari ajaib sbnrnya almari ni...boleh disimpan berbagai2 barang...jgn roboh dah la...















































Imej bunga ros membangkitkan suasana segar dlm rumah...mumme mmg suka rose ok...




















Mumme cuba membuktikan yg kita x perlu berhabis-habisan utk menghias rumah...wallpaper yg mumme gunakan adalah dibeli dr kedai second hand...ms tu mumme x kira,mumme nak buh jugak ikut suka hati mumme...pastu bila selak2 balik majalah terutamanya Beautiful Houses mmg wall paper corak ni masih digunakan.

 I would say that my deco style adalah kombinasi konsep homestaging dan cottage dan french style...so what is yours?....




p/s:post ni x de niat lain di hati mumme...bg yg mmg minat berID,anda pasti faham...kita ikhlas berkongsi...

Comments

Popular Posts