Nature's watch outing...



My husband decided to balik awal pd satu ptg tu...so lps the 3 of us watering the plants di garden,kami terus singgah office ayah... pastu kami ke satu park di area Athens ni yg ada satu lake yg agak besar...

Mumme suggest ayah stop di satu kawasan yg x ramai org ni,sbb nk kasi chance Nuha tgk area org memancing...
 As we reached the area,ada satu tarikan yg lebih best...iaitu geese watching(me and husband pun x sure actually what were them....hahahha)

Nak bertanya pun x de org dkt2 situ...so kalo ade sesapa tau tolong la confirmkan utk kami ya...

 

 Lihatlah kawanan angsa tu menunggu kawan2nya yg 2 tu naik dr tasik...walopun sangatlah sentimentelnye mereka ber2 tu...letih angsa2 tu memekik2 suruh yg 2 lagi tu naik...terhegeh2 nak naik ke darat...



Lepas sessi perbincangan,berderu2 mereka turun semula ke tasik dan berenang beramai2...(ada jugak ternampak sekor angka menyekeh kepala kwnnya...so sweet...mcm bergurau gitu)...bila dibuat perbandingan dgn kehidupan manusia...insafnya...
baik betul kawanan angsa tu...syg pd kawan mereka...sabar menanti kawan2 dia yg lemau tu...uhuk uhuk...sebab itu bila kita menikmati nature,kita kena berfikir,sbb di situlah Allah tunjukkan pd manusia perkara2 yg patut kita pelajari...dari persekitarannya....




 Ini pulak cara 2 anakku menikmati nature...saja ja bg chance diorg meneroka dunia outdoor...



It shows how they enjoy the day....

Comments

Popular Posts