Siput sudah keluar dr kuali

Simpan utk raya sikit yer...  

Malam kemarin dulu mumme buat geram...sbb malas sgt kan these days...hr tu x terawih di Islamic Center sbb Nuha tido awal...Danish pun ikut ayah g terawih...jadi lepas je mumme terawih solo...mumme bukak buku resepi yg mumme dah catatkan resepi kuih siput ni...
Pung pang pung pang...siaplah adunan siput...mumme ikut resepi yg gunakan santan kelapa...mak mumme selalu pakai minyak panas utk uli kan tepung tu...
TAPI yang paling x leh tahan...mumme gunakan garfu utk dptkan corak pada kuih siput tu...jadi kuih siput ni patutnya nama dia KUIH SIPUT GARFU... siput ni kegemaran mumme dan anak2...barulah mumme dpt perasaan nya seorg ibu yg sanggup bersusahpayah menyediakan makanan kegemaran anaknya...
TAPI sekarang siput garfu tu berada dlm persembunyian sbb breakfast nak siput,lunch nk siput,dinner nk siput...tidak....
Camera trick...sebenonya besar2 siput yg terhasil malam tu...

Comments

  1. hahaha..pandai ko reka nurul..x kisah la kan..asal rasnye mcm kuih siput. not bad..ermm..pandai ko. aku x reti pon buat kuih siput ni. hahaha..dah lama mak aku x buat..nak request la buat thn ni..wakaka..best kan..aku pon suka kuih siput :)

    ReplyDelete
  2. google ajer sama pakcik gugel,atid...tp air tgn mak kita lg la sedap....dan x de la terjd siput beso2...nk cepat punya pasal...

    ReplyDelete
  3. nampak sedap ke?camera trick lagi tu wardah...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts