Berapa besar papaya ni boleh tumbuh

Family mumme ada carry out satu experiment botani...ala2 tajuk realiti tv...seberapa besar papaya ni boleh tumbuh...sejak dari hujung musim bunga hari tu sampai dah pertengahan musim luruh ni...ni lah hasilnya...boleh ke papaya tree ni survive winter nanti?biar masa yg menentukan...
skrg ni fall/autumn,tapi suhu masih belum betul2 sejuk...dlm sehari tu boleh jadi 0-25c lebih kurang...kalau kami meninggalkan mu,pokok papaya,jagalah diri mu baik2 k...

Papaya tree ni setinggi lebih kurang pinggang manusia petite

Sementara tu, mumme langkah kanan sbb ada bunga yg berkembang...syukur n seronok sgt sbb org tua2 kata kalau pokok tak tumbuh kan tangan panas...so selama ni mumme dh mcm upset la sket dgn benih2 pokok bunga yg tak hidup2 tu...sekali dtg slps sebulan x melawat tgk mekar berkembang...penuh pasu n puas sgt sbb bunga tanam sendiri...

Comments

Post a Comment

Popular Posts