How bad will this coming winter?

Millipedes are easily found in the house this year...

It will be a bad winter if...

You see worms in your house or outbuildings in October...checked...fall kali ni nampak byk betul serangga seranggi...dah mcm kat Malaysia jer rasa...

Tapi yg ni mungkin paling senang nak tgk kalau ada masa nak belek2 ulat bulu/ kalau x takut nak belek2 ulat bulu2 yg dijumpai ...
fall kali ni nampak byk sgt melintas jalanraya...



eHow.com ada sedikit tips nak ramal winter dgn melihat ulat bulu yg dipanggil wooly-bear caterpillar...

If there are more than usual crawling around,and they have heavy coats,a heavy winter is coming.
The more black a worm is the bad worse the bad winter will be...

Hanya masa yg menentukan...sama2 la tgk nanti kalau sempat...

Comments

  1. ooo..kalau time winter mmg cenggitu eh..padanlah tgk cerita2 mat salleh,dorang xsuka bila time winter ni..rupanya bukan pasal salji je,pasal mende2 kecit tu gak kan...take care key..

    ReplyDelete
  2. thanks Anis...Anis too,baru baik demam kan...jaga kesihatan k...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts