Kenapa mumme x suka pegi hospital kat sini....

Ini entry pasal hospital...Sejak kami di sini dan melangkah masuk ke sepital utk kali pertama,asal mumme bukak letter box jer,bukannyer masuk love letter...asik ler datang nyer bil sepital...
mahal tu toksah kira ler...(mumme leh accept la,dr kat sini-kat Malaysia pun wajib ada...nak praktis diorg wajib ada insurans,perlindungan utk praktis diorg...mahal gilos katanya bende tu)
tapi masalahnyer...apesal x leh settle time2 tu jugak,sebelum kitorang balik rumah...berapa byk yg insurans kad leh cover,berapa byk patient kena cover sendiri...apesal x cari solution nak senang kan keje..takyah le nak hanto bil kat org hari2...kan dah kena tampal setem segala.
dah le kita takut kena spam ke,apa ke...tak kira pun sibuk kita,x de keje nak melayan surat2 cinta tu...
Begitu lah kerenah institusi penjagaan kesihatan kat sini...
pastu x semua tempat ada klinik...nasib baik kat tempat kami ni ada tempat tu nama dia EXPRESS CARE...itu kira klinik ler...conduct by dr2 yg juga pensyarah medical school,bersama student2 mereka.
lain2 kena g family dr (kena wat appointment dulu)by the time jumpa dr tu,kita dah sihat walafiat dah...silap2 dh jalan dulu (nauzubillah)

itulah yg dikatakan Hujan Emas di Negeri org,Hujan Batu Di Negeri Sendiri,Baik Lagi di Negeri Sendiri...(walopun byk PATI...)

tapi hari ni ada sorang yg sangat beruntung,sbb even dah elok parking dpn Express Care tu,kami terpaksa kensel lawatan jumpa Doktor,sbb mumme tak bawak INSURANCE CARD....Lega sungguh Danish sbb tak jadik jumpa doktor...adoila anak mumme sorang ni...

Comments

  1. "Hujan Emas di Negeri org,Hujan Batu Di Negeri Sendiri,Baik Lagi di Negeri Sendiri...(walopun byk PATI...)"

    i loike!!! i loike!!!!

    ReplyDelete
  2. kan??? kt malaysia gak best.sakit je boley terus pegi melalak kt doc.

    kt sini pun sama laa mumme..nk appointment2 bagai.ada 2 kemungkinan je,satu,kita dah sihat balik sblm jumpa doc tu, kedua,kita dah ucap selamat tinggal dunia dah.koh3x!

    ReplyDelete
  3. Aisyah:mumme doakan cepat2 la semua tu kena tangkap,hantar balik... ;)

    Anis:sama ye Anis...sabo je la kan...

    ReplyDelete
  4. hhuhuhu mumme sebut pasal pati kat klang berterabur pati.... aeghhhhhhh rasa rimasss... org kita sampi takut dah kat ke banda sendiri..

    suka ank teruna tu xjadi junpa doc yer....

    ReplyDelete
  5. itu ler...mak mumme kata ramai org aprika ek sekarang ni...
    suke bebeno dia...mcm x cayer ke KENSEL..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts