Secretariat 2010

Weekend yg lepas penuh dgn debaran,pengharapan,jadi mumme n family pegi movie ler...
Minggu ni byk citer seram,sbb dah nak dekat dgn Halloween...cinema pun penuh...dgn org yg nak tgk cerita seram tu...
panggung yg mumme masuk ajer x ramai org...yg tgk pun ada la 2 couple veteren dgn 2 org budak sekolah,agaknya mak ayah dia dlm panggung yg rated x seswai dgn diorg kut...pasalnya...kami tengok movie cerita ni...Secretariat...
Walopun org lain x suka,mumme sgt suka cerita ni,heheheh...
ade la jugak pekdahnya bayo duit tiket,kan...

Meh mumme sinopsis sket cerita nya...
Berkisar kisah kekuatan seorg homemaker yg tetiba bangkit meneruskan legasi parents dia slps kematian mak dia yg memiliki sebidang tanah dan kuda2 lumba.
Walopun x mendapat sokongan abg dia dan asben dia,dia tetap membawa Secretariat,kuda yg belum ada kuda lain pecahkan rekod dia (jarak paling jauh dgn pemenang ke2)...walopun kena gelak,kena pereli dgn owner2 kuda lain yg lebih ternama dari dia,dia tetap kuat dan tabah....
DAN berjaya akhirnya...

Begitu lah kisahnya....



Pastu lagu trailer dia mumme suka sgt seangkatan dgn lagu The Climb by Taylor Swift tu...jadi utk kawan2 yg perlukan sedikit motivasi,try dengar ni bebaik ek...



----He he ,sekarang mumme masih refill motivasi mumme sblum g tido---

Comments

Popular Posts