Giant Hershey's

Sape bole abiskan?


Ini edisi weekend lepas lepas...sj je pegi cuci mata di TJMaxx...Ambik idea fesyen designer kan...kalau nasib baik,ada jodoh dpt le merasa hasil sentuhan designer...
Sambil mumme mencuci cuci cuci tu kan...terpandang la cekelat besar ni...
maai...besonyer...selalu malas mumme nak amik gamba dlm store,tapi kali ni mmg tak leh tahan,mesti snap satu gamba jugak...
Harga cekelat tu USD 29.99 +tax...USD30 lebih sket la...tapi mumme x beli...
adoi...kang kalau cair dlm beg nak balik mesia,habihla baju2 smua...takut jugak kang masa dekat airport,stiap gate yg kena check kang ada officer2 yg x puas hati...kalao dia jeling2 x pe,kang dia amik...melayang smua harapan mumme.Jadi kasik souvenir jamu mata je la kat smua...

Ok lah...ape la mumme ni org mood raya ketupat rendang semua,dia sibuk ngn cekelat...frankly speaking,mumme x de masak ape2 pun lagi utk hari ni yg juga hari raya...pagi tadi lps bebudak g sekolah mumme n hubby (cewah...cik abg siap kata trasa cam couple la plak)...pegi solat aidil adha di islamic center...pastu balik g jemputan open house...pehtu husband g keje balik,mumme tunggu bebudak balik...ptg ni sambung ada 2 buah rumah...JADI...patut ke mumme masak...adoyai mumme...SALAM betul...
Ok lah...last but not least,EID MUBARAK...mumme tertarik dgn khutbah tadi...katanya,bg muslim,yg penting adalah VALUE perayaan tu,bukannya EVENT tu sendiri...dan inilah kali pertama menitik ayaq mata waktu solat...teringat keheningan solat raya di MADRASAH KG SELADANG REBAH,MUKIM PEDU,KUALA NERANG,KEDAH...tunggu yer,mumme nak balik jumpa semua....


Comments

  1. wahhhhh...besa nye cekelat tu..
    love it!=)

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya aidiladha nurul!..selamat berkorban :)

    ReplyDelete
  3. Budak Nakai:besar...ntah berapa lama makan baru nak habis...
    Atid:Selamat Hari Raya Atid...hampir2 terkorban dah...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts