Herbs and Spices

Mumme feels really good to see all of them get more organised
Ini aktiviti mumme smlm...2,3 hari ni operasi bergerak cergas di dapo...pack balik set pinggan yg x berapa digunakan...sambil2 refill dan buang mana yg dah overdue...CERAH dapo...suke lah sbb cam jadi serupa dapor di bilik pameran...

So sepanjang 2 tahun nak masuk 3 tahun berstatus HOMEMANAGER ni ini ler antara kengkawan baik mumme...HERBS and SPICES (teacher mumme kata,American English sebut ERBS...revise pelajaran ni)
Antara kawan2 mumme:Coriandar,Fennel,Cumin,Turmeric,Pepper,Black Pepper,Paprika,Star Anise,Cardamom,Cinnamon,dan ramai lagi (nama omputih ler sbb kat US kan).

Mumme kumpulkan elok2 supaya senang nanti nak diperturunkan pada sesiapa di sini...(siapa la yg bertuah tu....)


Tapi,kan hidup kita ni ada juga sipi2 Herbs,Spices and Seasoning...kekadang manis,kekadang masin, kelat,payau...haiiiii macam2 aih mumme ni....

Comments

Popular Posts