Jangan kali 3

Kaffir leaves: USD4.99+tax ==RM 16

Tajuk gempak...
Curry leaves:USD2.49 +tax==RM8   



Tapi memang pun...mumme pun terkejut sbb alih2 terjumpa 2 jenis daun EMAS ni...dah nak setahun x jumpa daun limau dgn daun kari ni...smlm sj ja la mumme jenguk2 Asian Market kat sini,tgk2 tinggallah satu2 nya bungkusan kaffir leaves dlm freezer kedai tu.rezeki AidilAdha...(rasanya tak de buat makan2 besar kot sbb kami pun dah sibuk berkemas,lauk pun x de byk stok...otak smua dok tumpu kat vacation Thanksgiving)...
Kalau dpt apron ni lagi la cun...
Eiii,seronotnye boleh ler mumme masak TOMTOM YAM, Rendang tok,Paprik,pastu gulai salmon power sbb ada daun kari (all this while mumme dok pakai Bay Leaves...kesian,kan)

Comments

  1. kt sini pun xde daun limau purut.puas mencarik.aritu nk buat tomyam,hantam daun limau nipis tu.kekekeke!

    cuteee tul laa apron tu..baru bersemangat nk masak.ahahaha!

    ReplyDelete
  2. so kalau eksperimen anis berjaya,boleh ler mumme dan yg lain2 try...asalkan nama ada daun limau,ek...
    itu ler...cantik bebeno..

    ReplyDelete
  3. Selamat hari raya aidil adha MumMe..
    and selamat 'bertomyam' hehe...

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya juga ummiross...kami raya awal dr malaysia...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts