Semangat ku telah pulih

Pagi ni
mumme bangkit dari demam yg tak baik sungguh2 dari ahad hari tu
dgn semangat baru...siksa betul cold...

Terasa mcm bangkit dr mimpi,
dpt ilham bila agak2 kena balik...
pikir2...
macam logik jugak .
ha....nanti giliran Danish dgn Nuha pulak tolong tok wan petik limau bali...dokong...pastu ligan ayam yang suka dok buat pangsai ataih simen koridor...Nuha sure suka...
BALIK?bukankah itu berita gembira?ya gembira sangat2...nak temukan Danish dan Nuha dgn tok dan tokwan,atok dan maktok...Mumme dpt bayangkan cemana excitednya Nuha tu jumpa ramai saudara mara...si Danish pulak,dgn but I'm so shy boy...hukhukhuk...
insyaAllah,Allah akan permudahkan urusan en.suami yg merungsingkan kami selama ni...

Okeh,memula tu mumme tangkap vacuum dulu...kut2 la yg demam hari tu sebab elergik habuk kat bilik mumme...so mengaum ler steam vaccum tu lebih kurang setengah jam,dari bilik hujung ke ruang makan...
okeh...now my home is clean...

Tapi kami belum cleaned...so amik turn terjun dalam tub tu...dah siap semua...

Mumme dah dapat satu lagi ilham kat mana nak start dulu mengemas...
Nasib baik la mumme simpan kotak shipment barang ms baru2 sampai dulu...mmg berguna...Terasa sangat betapa senang nak meninggalkan sesuatu berbanding nak angkut bersama2 semuanya...Nasib baik la mumme belum jadi HOARDER...(mmndgkan kat sini shopping is very easy and convenient,ramai yg jadi shopaholic,dan bila semua barang nak disimpan,penuh lah rumah dgn barang)


Ni contoh hoarder yg sistematik juga


Mummy target first thing to settle,TOY ROOM kanak2 ni...
sekarang I feel lot more better...walaupun mumme hanya dapat siapkan tak sampai halfway pun...

Esok mumme kena turunkan semula wallpaper yg mumme pegi tampal hari tu... hah,hati2 yer,jgn terumpil cat. Baik tuan rumah...

oklah...sambung kerja...byk mission not impossible mumme sebelum balik Malaysia ni...so jgn miss lawat mumme tau...

Comments

  1. salam nurul,
    tadi sembang dgn mak hang..dia bagitau hang dah nak balik..alhamdulillah..akhirnya kan...setiap kesusahan ada nikmat sebaliknya....selamat berkemas...

    ReplyDelete
  2. wslm...
    baru perasan ada komen ni...
    mak aku dok start berangan dah...aku pun x sabaq dah nak peluk mak aku...huhuhu...
    iya...slamat...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts