Semasa kecik dulu...

Masa tu umur mumme
11 tahun
cover tilam mumme
tulis CALIFORNIA DREAMY
pastu mumme tanya ayah mumme
apa yang best sangat kat situ?
ayah jawab
NANTI KAK LONG DAH BESAR
BOLEH LA PEGI SANA TENGOK SENDIRI...



Sekarang
mumme terkenang kembali kata2 ayah tu
syukur,
kata-kata ayah doa
sebenarnya

Mumme masih ada satu impian
utk anak2 mumme
sebelum kami berangkat balik
mumme nak tengok
seberapa lebar senyum diorang
bila dah sampai di tempat tu
nanti

Satu perkara
yang mumme x tahu
dapat tandingi
mak ayah atau tidak

Sejak dari exam kat sekolah,
sampaila nak pegi intebiu kerja
sampaila ke cucu toilet train
untuk menantu2 tersayang
mak dgn ayah
sentiasa ada di situ
berdoa,berjaga malam,solat dhuha
utk menolong kami
walaupun dari jauh


Mampukah
mumme menjadi seperti mereka
sentiasa berdoa utk anak2....

Comments

  1. insyaallah....have a nice day ahead:)

    ReplyDelete
  2. Begitulah kasihnya ibu dan ayah,
    InsyaAllah kita cuba jadi yang terbaik jugak,anak2 itu amanah..

    ReplyDelete
  3. Mother of two:thanks...:)
    Ummiross:insyaAllah...marilah kita corakkan amanahNya sebaik mungkin.

    ReplyDelete
  4. masa kita kecik, kita pk kita hebat..
    masa kita besaq baru kita tau sebenarnya mereka lagik hebat..
    kita anak 2 org pun tak larat nak jaga...depa anak 11 pun tak berleteaq teruk mcm kita....

    ReplyDelete
  5. tu la ajan...cemana la nak jadi cool mcm mak ayah kita...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts