Woman with 15 personalities

Malam tadi mumme tgk dokumentari ni di Discovery Health.
Mengisahkan Paula yang mengalami masalah psikologi di mana dia memiliki 15 personaliti.4 daripada personaliti itu adalah personaliti lelaki.
Salah satu nya personaliti budak lelaki yg hebat bermain basketball...boleh shoot bola dari belakang,lagi tu...
Satu lagi personaliti tu seorang guru,Ms. V.Satu lagi yang mumme ingat personaliti wanita muda berusia 25 tahun,Mariah.
Paula akan transform menjadi personaliti2 yg dimilikinya bila keadaan memerlukannya.Tapi boleh juga dipanggil2 bila2 masa.
Dia sedih sgt sebab psychologist nak intergrate kan smua personaliti2 tu menjadi Paula...dia rasa macam kematian ahli keluarga gitu...
OK.tengok ye...

Hope you enjoy watching the short video.

Comments

  1. xbrapa paham.. tp rasa hairan skit.. banyak tul personaliti dia..

    ReplyDelete
  2. yg mumme faham...kalau yg percaya perubatan tradisional,akan kata kena rasuk byk roh...tapi sebenarnya ada psychology explanation...wallahua'lam bisawwab...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts