3DIMENSI

Leganya sbb dapat juga publish entri ni...dah lama sungguh mumme takjub dgn kecanggihannya.

Kalaulah mumme dpt kongsikan pengalaman menonton animasi 3D di DisneyWorld hari tu...Dalam tayangan singkat tu,bukan saja mumme berasa objek2 berterbangan depan hidung jer (ni dah biasa kan).siap terasa percikan air,hembusan angin dan bau wangi semerbak lagi (ini smua kena byk kru lah kan yg sembur perfume,kontrol kipas,percik air-jangan kena simbah dah la....)... itulah kurniaan Allah pada manusia...akal yg dapat berfikir...

Lanjutan dari situ,pergi pulak menonton TANGLED...Wallaaaaaa...best betul tgk Rapunzel...lagi lah membuak2 perasaan ingin tahu tu. Jadi mumme cari2 ada banyak juga maklumat tentang animasi 3d di internet...mumme x link kan kat sini sbb byk dan berat jg,macam nk exam plak rasanya..
Rupa2nya sblum terhasilnya spek3d moden ni,inovasinya agak melucukan juga...sebelah biru sebelah merah lah...boleh tgk guna sebelah mata sajalah (tutup mata mcm pirate kah?)dan macam2 lagi lah...
Di sini,mumme subscribe tv dgn Time Warner Cable(mcm ASTRO gitu)...ada channel khas utk tv 3d...tapi mumme x dpt tgk channel ni sbb tb bukan 3d...dah cuba pakai gogol 3d pun x dpt tgk 3d nyer...jd mcm 2 skrin di tv...
Lepas tu mumme google2 terjumpa di youtube ada juga video 3d (mumme belum try lagi dgn gogol 3d yg mumme simpan-mumme x pulangkan speky2 itu utk recycle lps tgk movie-harganya je dh 2dolar,sayang...simpan ajer)...x sangka susah nak beli yek speky3d ni...


Jom pakai gogol 3d dan tonton ni...AWAS:kepala mumme dh pening lama sgt tgk 3d -x pakai gogol.penat betul nak release entri ni...enjoy...

Comments

  1. Hmmm menarik ni, tapi kena lah beli spek 3D tu baru best tengok cerita 3D

    ReplyDelete
  2. Waaa bestnya MumMe tengok wayang 3d,objek terbang depan hidung lagi,nasib baik wayang kan, klu tidak kena belajar bersilat jugak kita ni...

    ReplyDelete
  3. Cempakamelati:dr google mumme tu kan,diorg tunjuk cara nak wat DIY spek 3D.tak tahu ler senang x nak dptkan kertas mika smua tu...

    ReplyDelete
  4. Ummiross:silat langkah 1000 ler nampaknya mumme ni Ummiross...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts