Cleaning Weekend is Truly Fun

             Hari ni weekend yg sgt productive...pukul 10pg dah keluar breakfast kat satu kafe organic kat sini...ada confectionery vegan...pekena hot chocolate dan kopi dia yg lebik power dr sB...TUT...Pastu cepat2 g WALMART, groceries shopping sambil kereta di servis (under one roof)...
             Balik jer kan...mumme,Nuha dgn Danish cepat2 pakai tebal2,sarung mitten waterproof dan get set dgn sled baru (baru beli kat WALMART tadi ) juger...
x baik ler diorg ni mnipu mumme,ingat ke sled tu 5dolar sbb kat clearance area...rupenya 28dolar.saje jer mengelirukan pelanggan...RESIT SIMPAN...kot2 rs nak p REFUND esok2...
Apa lagi...bersledding ler kami...(en hubby demam,x join)
Tgolek dok Danish dgn Nuha...pastu Nuha dah x nak layanz kitorg lagi

Best sledding dgn Danish 4,5 round...
 

     HUYYO...lagi best la dari sledding dalam BAKUL LAUNDRY...


              Okayla...dah nampak rumput atas ground tu,jadi agak licin la nak mendaki bukit kecik tu...jadi sudah2 la tu kanak2...jom kita pikir aktibiti lain pulak...

              Mumme ni excited sgt sbb hari ni x sejuk sgt walopun hanya 30F (-1C)...
tapi bila dah bungkus2 tu okay la...boleh thn...

Jadi lokasi seterusnya...Basuh kereta...banyak melekat garam dekat mudguard kete...best main high pressure hose dkt CAR WASH tu...masuk coin 25sen/quarter,sbyk 8 keping SETTLE...cung la sikit....

Dah sudah basuh tu,nak balik rumah...baru perasan...cermin belakang x cuci la...mana tak nya...x de membilas pun mumme...wax pun lupa...adohai...kena pakai cermin sisi sepenuhnya lah...

              Dah nak sampai rumah tu terdetik pulak...KUAT lagi ni...mari pegi basuh TOTO pun cung ni...
              Okay la...load smua baju2 bucuk sama 2 helai toto...
Vroooom...mumme bawak smua g Clean Laundry...Best laundry ni...x boring punya membasuh kat sini...
Ini kali pertama mumme guna mesin FRONT LOAD Maytag saiz besaq sekali...nisbah baju yg boleh dicuci oleh mesin ni=6 kali load mesin biasa...so smua dump dlm sini...KLING KLONG KLING KLONG...habis coin sbyk 6 dolar ditelannya...mencuci secepat 16 minit jer...

               Sambil2 tu boleh tgk TB,baca katalog/majalah,kanak2 ni mmg suka dtg sini sbb ada kotak toys...free wi-fi,toilet,mesin jajan,best la...
               Habis basuh jer DRYING SESSION pulak...tak payah sidai2...tapi x berapa elok utk pakaian putih...jadi kusam...
Dryer ni kena bg saiz large,sbb mmg besar pun...

ELOK KUL 5 PTG kami check in kat rumah...penat daaaaaa....

Comments

  1. Waa sessi basuh membasuh nampaknya ni, camtu lah kita ye time datang angin rajin kan...
    Seronoknya sledding tu, gambarnya pun cantik.

    ReplyDelete
  2. aah Ummiross...betul sgt tu...
    thanks...kenangan winter terakhir di sini Ummi...

    ReplyDelete
  3. Oooo nak balik Malaysia la ya...Dah berapa lama kat sana??? Seronoknya!!

    ReplyDelete
  4. menunggu tiket dah ni Cempakamelati...
    2tahun lebih jer...tapi sbb x pernah balik sjk dr datang...rindu dan seronok sgt nak balik ni...for good...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts