It's a sad sad Tuesday

Hari ni mmg muram sgt...sbb hari ni hari terakhir Danish dan Nuha bersekolah.
Kanak2 dua org itu x sedih pun,mumme dgn ayahnye yg hujan lebat...aduh...malu pun ada.

Tapi mmg sedih pun...sbb selama 2 tahun kat sini,Headstart le yg byk support kami,ye lah kan...atok nenek,makcik pakcik jauh,diorg le yg banyak bantu nasihat2 kan anak2 mumme tu...tolong bg tau apa yg patut...terutamanya teacher Danish, Miss Tammy.Pelukan yg last sekali mumme x tahan dah,cakap ''We love you'' -mahal tau nak ucapkan sayang ni....dia pun peluk dan balas kata dia pun syg pd family kami...kami mmg treat our kids' teacher as family member...huk huk huk...
Kawan2 Danish yg asian2 ni mumme kenal...diorg pun slalunya dok dlm geng tu je la...yek la,yg putih2 tu cakap loghat dia pekat betul...x paham den.

Danish ambik port paling best la...hujung penjuru best ek Danish...dgn kawan baiknya Yusuf,a Somali family.

Kebetulan hari ni last day school,pakcik ni dtg bagi hadiah...Kalau ikutkan mmg mumme x nak bagi Danish ke sekolah hr ni mcm masa Halloween hari tu.Tapi sbb dah no choice,mumme kena settle hal sekolah dan proper la sikit kan,say good bye dan thans pada smua org.


Danish dgn volunteer kelasnya,di belakang,Ms. Jen cikgu Nuha.Dalam kelas Nuha,kids divided into 2groups.setiap group tu akan di jaga oleh seorg cikgu...dia akan monitor perkembangan kanak2. Nuha pun dah nak boleh tulis nama dia...N u h a

Grandma...die la yg hantar kanak2 ni balik...Pagi2 Uncle Jo jemput g sekolah.Rasanya pak santa tu adalah Jo...Semua org take part utk jayakan sekolah ni...TEAMWORK...


The classroom

Dah le tu...kang hujan lagi ni kang...

Comments

  1. Uwaaaaaaaaaaaaaaaa..autie atid pon tumpang sedey..hehe.. ye la kan..happy je tgk experience anak2 ni..dpt cikgu baik..kawan2..pastu dah nak tglkan..nak blk m'sia plak..jauh tglkan kawan2 sepermainan..hopefully danish n nuha dpt new friends yg baik2 kat cni nanti ek! antaranye ialah ADAM..hehe..yeye..adam leh jumpa kawan baru..hehe

    ReplyDelete
  2. Adam mesti x nak balik Puchong punya kalau dah jumpa abg Danish dan kakak Nuha...rajin melayan baby tu...Danish siap buat gaya "sweety cutey cutey baby...uhuhuhu..."...marilah kita sama2 takjub dgn apa yg akan berlaku nanti ek atid,bila diorg unite

    ReplyDelete
  3. salam nurul, lama tak sembang dgn hang di alam maya nih..rafique kena warded from 31 nov till 13 dec..perforated appendix..sian dia..hari2 kami anak beranak nangis...doc amik darah unt test dia nangis aku nangis..huhu..sedih kan ..cuma nasib baik tak kena 2nd operation...kalau tak .tak tau la, sure aku tak masuk keje lagik hari nih..apa pun..selamat kembali ke malaysia..no phone aku still unchange..call me ya!

    ReplyDelete
  4. tu la...aku habaq kat farid dia pun terkejut... apapun take extra good care lps ni...alhamdulillah la smua dah slamat...aku ni tgh penin ni...tiket belum ada,brg dah nak shipping,nak dok mana,hahaha...ni yg berkelana dulu ni nak bg lupa tension2 yg ada...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts