MPB

Atau in full nya Multi Purpose Basket...
Sekejap bakul laundry,sekejap jadi sledding basket (ade ker?)...
Bakul ni besar,sbb nak menampung baju2 yg slalunya mumme cuci 2 kali semingu/4 kali spin seminggu...laundry room di apartment kami terletak di tingkat atas,so utk meminimizekan penggunaan tenaga,terpaksalah mumme buat gitu...berkira,mmg berkira sbb mumme juga perlukan hari utk bersukaria.
Sledding basket?Ini new invention.
Semalam salji tebal dan school cancelled...jadi mumme melayan anak2 main kat luar...Sampaikan mumme pulak yg over dpd diorg...
Mula2 ok,kita posing...
Lama lepas tu,TING...dtglah idea yg agak evil sket...
Danish ajak bawak bakul buku mumme buat sledding,owh no baby...
Tapi mumme meluru ke arah bakul ni dan bersledding ler kami sampai tergolek2 kat depan rumah tu...Danish dan Nuha masuk dlm basket,mumme pegang handle dia sambil menuruni bukit...adoiiii seronok gler main dgn anak2...(agak2 jiran mumme snap x gamba kami ni sbb masa kami posing awal2 tu dia pun keluar ke balkoni dan snap gambar kanak2 ni)...

Ok...dah tergeliat pinggang mumme main...
lalulah 2 org anak jiran pak arab nak ke rumah kawan diorg org Mongolia kot kat blok kami...senyum ajer diorg...

2,3 jam lps tu...mumme dah masuk rumah lama dah masa ni...dengar la suara budak2 menjerit...mumme jenguk keluar tingkap,HAHAHAH...

KANAK2 ITU SUDAH KIDNAP BASKET LAUNDRY MAK DIORG BUAT MAIN SLEDDING...ADUH...KENAPA X JOIN AUNTIE TADI...KAN BEST GOLEK2 RAMAI SIKIT...AUNTIE MMG SUKA MELAYAN KANAK2...

Comments

  1. salam mumme..
    oh dear... 2 x seminggu mehhh
    aku 4 kali cuci dalam seminggu
    tak boleh tgk kain penuh dalam bakul.. hu3

    ReplyDelete
  2. wslm...
    x sanggup nak naik tangga bwk baju berat Nur...
    selalu 2 kali spin terus...coin landry,commercial load...masuk dryer kering terus...mcm yg mumme kata lah,mumme perlu masa bersukaria...:)

    ReplyDelete
  3. Salam MumMe

    Oooh ni lah basket yang MumMe kata tuu, semalam tak sempat blogwalking, tak perasan pulak.

    Seronok bunyinya, rasa nak sledding jugak, kena cari bakul besar lagi hihiii!

    ReplyDelete
  4. jom Ummiross...hr ni tebal betul snow boleh buat snowman.. tapi mumme dgn nuha dah kena makan ubat cold...berkelubung jer atas sofa...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts