Perkara2 yg pelik di mukabuku

Mumme stuck ni,x de idea.Entri kali ni harap dpt beri pengajaran pada kita semua,sbb kita dah byk tersasar dr landasan sebenar...dan kalau boleh tolong kongsi sama perkara2 pelik di sini supaya kita sama2 ambik pengajaran dan x ulanginya.

1.Di akhir pertemuan di satu majlis,A bertanyakan mukabuku B.Sejam lepas tu,B check mukabuku dia,yg request friend anak lelaki A yg pangkat adik dgn si B. Tgk mak dia (A) ada akaun...tapi kenapa A suruh anak dia request friend?

2.Kita terima request dari org yg kita x kenal (bukan kedai online),pastu tgk, mutual friend dgn saudara mara/kawan kita...bila tanya dkt inbox x de jawapan...stalker/spy ni?

3.Kita mengaku Islam agama mulia,dan umatnya berperibadi tinggi,tapi kita suka post/keluar kenyataan yg boleh disalahtafsir oleh org...perli etc...org bukan Islam dpt melihat peribadi muslim yg x spt diwar warkan...pandangan org tentang peribadi kita juga dah tercalar...nauzubillah...fikir dulu sebelum SHARE...yg dah lepas2 tu kita mintak ampun dgn Allah...

4.Kalau kita mmg dah kawan di alam nyata,wajib ke kita kawan di mukabuku...
tak perlu nak kecik hati kalau tak listed pun...hatta kalau delete kita pun x pa...dari kena spy hari2,kan...
5.
6.


Comments

  1. yes sangat setuju dengan MumMe...rasanya kena tapis balik kwn2 di fb tu

    ReplyDelete
  2. hmmm betul tu MumMe,kadang2 fobia dgn mukabuku ni...

    ReplyDelete
  3. NuRul:mumme ni jd serba salah dh...kalau delete kata apa pulak...kalau deactivate pun susah jugak...trapped sudah.last2 skrg dok diam2 jek...

    ReplyDelete
  4. Ummiross:fobia ummiross...susah sbnrnya interaksi x bersemuka ni...takde intonasi,nada suara...maklumat tanpa sempadan lagi tu...

    ReplyDelete
  5. Hmmmmm no comment buat masa ni sebab belum ada perkara-perkara tak diingini berlaku di mukabuku saya.

    ReplyDelete
  6. Mother of Two:mumme dah setahun x jenguk kebun maya...azam 2010 yg lepas,to start blogging...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts