Rasa nak marah lepas baca paper...

Betul...
rasa nak melompat jer dari sofa ni.

Mesti ada laporan ragut,rompak,pecah rumah.

Mumme x marah kat wartawan
yg melaporkan tu...
Tapi mumme marahkan
Perompak,Penyamun,Peragut tu la...


Sebabkan mumme juga
Akan berada di sana
x lama lagi...
mumme pun berfikir...


Apa yg patut dilakukan setiap hari
Kerana saya juga mungkin berada
Di sekitar penjenayah2 tu nanti


1)Setiap subuh mesti baca doa lindung dari mara bahaya
2)Mumme nk cuba x nak pakai handbag/carry bag/apa2 bag...guna kocek ajer (erkkk...boleh ke...)
dan mumme rasa yg last but not least ni mmg boleh buat perompak sakit jantung.....


3)PERSONAL SECURITY ALARM....
memula tu mumme mmg x de idea,samada ada kat market ke tidak...
jalan2 jer...sekali jumpa ni...



Indoor Magnetic Window Alarm
  • 120 decibel alarm sounds when magnetic contact is broken
  • On/off switch and low-battery button
  • Indicator for armed/disarmed status
  • Easy to install--no wiring necessary



Personal Security Alarm
  • 120 decibel alarm sounds when pin is removed
  • Handy security alarm and light goes everywhere with you
  • Built-in guide light
Door Stop Alarm
  1. Great travel alarm for hotel rooms, apartments
  2. 120 decibel alarm sounds when alarm is activated
  3. On/off switch activates and deactivates alarm
  4. Low-battery indicator light






















120 desibel...best...best...
so sekarang mumme berkira2 nak beli dgn encik suami...
mumme memang benci penjahat2 yg x berhati perut ni...
mari kita tengok GADGET ni...
kalau ada market ni kat Malaysia...
belilah...
kita berusaha untuk sama2 selamat

Comments

  1. Ye lah MumMe,klu baca suratkhabar banyak betul kes2 camtu sekarang,takutkan,tu belum masuk kes kemalangan lagi,kecut...

    ReplyDelete
  2. tu lah Ummiross...Mumme yg jauh ni pun kecut jadinya... harapan mumme semoga Malaysia kita aman makmur sentiasa...

    ReplyDelete
  3. baik2 yep:)
    datang membalas kunjungan. :)

    ReplyDelete
  4. thanks...mumme sangat berbesar hati ....

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts