Fenomena Musim Hujan?

Syukurnya tgk awan hari ni...clear...
so apa lagi...susun kain ikut batch utk cuci dan naik dijemuran lah Mumme...
Ni alkisah alternatif mengering pakaian spnjg lebih kurang 4 hari hujan straight...
(Itulah,x nk bertukar kpd TOPS)...
Dgn confidentnya smlm Mumme meloadkan sebakul besar pakaian yg x kering ke dlm kereta....
zooom....sampai lah dpn kedai dobi (siap park dpn pintu kedai lagi)...
masuk je kedai dobi...
mesin dryer pun x nmpk...penuh dgn org dan bakul...
jadi mumme pun tarik nafas panjang2 dan ambik mode COOL tahap tertinggi...
sambil menunggu tu sempat la singgah2 (bukan blogging ajer boleh menyinggah)
kedai runcit...beli ikan,beli barang dapur yg keciciran waktu shopping weekend...
Sejam berlalu...MASA DAH TIME...
g kautim2 dgn org sblum turn Mumme,pastu zroom...g jemput kanak2 dr sekolah...
dah sampai balik ke kedai dobi pun TURN belum sampai...tunggu lagi...

Dryer di dobi spt yg di kiri itu...
. .
.
.
Akhirnya...
berjaya lah juga mumme menggunakan mesin dryer rm2.50tu...
fuh...senang hati...kain2 ku sudah kering....
(En husband...nanti kalau mesin basuh kita dah rosak,kita beli Mesin Front Load,yg ada pengering sekali tau...yg boleh basuh comforter sekali tau)
kringggggggg....masa bersiaran sudah selesai...en husband cut dialog di atas...
dia just tambah...KENA LETAK COIN SLOT SEKALI...MUSIM HUJAN KITA BUKAK DOBI...

Mari mari dtg dobi Mumme  ;)


Comments

  1. cepat2 bagi alamat mumme kat mana. kita promote buat banner sekali.kat rumah ni pun bergantungan baju. dah mcm kedai dobi jugak. adoiii...sabar jelah. tak pe, hujan rahmat.

    ReplyDelete
  2. @Adzriel AB:huk huk...masaelahnya...mesin basuh lama sihat walafiat lagi,ni..BETUL,BETUL...besar rahmat bg kami yg dlm fasa penyesuaian ni...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts