Gaduh2 sayang...

Hari ni sayu sgt bila nak biarkan Danish dan Nuha ke sekolah berbeza...
Nuha x dpt ke Little Caliphs sbb tempat utk 4 tahun dah full.
Jadi masa turunkan Danish di sekolah dia,Nuha teresak2 nangis...sebak mumme...
Ye la...selama ni pegi balik sekolah satu bas dgn abg...kelas je lain2...
Si adik ni,cara dia menunjukkan syg pd abang dia dgn mengusik abg dia...

Mumme dgn Husband nekad x nk hantar ke Pusat Perkembangan Kanak2 yg menempatkan baby2 dan kanak2 berumur sehingga 3 tahun...rasa mcm x patut mumme buat tindakan mudah tu.
kesian lah adik...dah selama ni pegi sekolah...belajar,treated like school children,nanti kena join baby2,dikelilingi tangisan baby...mesti lah mcm down-grade.

Mumme terus ajak husband tanya Pasti dekat rumah...tgk ada kekosongan...jadi teruslah adik Nuha Danish masuk ke dlm kelas...

Waktu balik sekolah...jemput adik dulu...ustazah kata adik nangis ptg ni...dan waktu nak balik tu pun dia masih dok sebak...teresak2...

Mumme ingat Danish ok...rupanya dia pun cikgu report yg sama,syahdu masa tengahari...selalu cukup time balik pukul 11pg tgk muka adik...ni sorg2 jer dgn kwn baru...

Masa Danish berjalan ke kereta...Nuha excited menjenguk2 abang dia...tapi bila abang dah buckled up kat tepi dia,mumme suruh adik cium danish,danish cium adik...NOPE...2-2 kata tidak...

Itulah adik beradik...
Air dicincang tidak akan putus...

Danish selalu luahkan sayang dia/penghargaan dia pd family dgn kata...It's my family...
Nuha pun dah terikut2 skrg ni...dikala itu terasa berbaloi sgala penat lelah dan pengorbanan seorg ibu selama ni...
MUMME SENTIASA MAHUKAN KELUARGA KITA PENUH DENGAN UNGKAPAN KASIH SAYANG ANAK2 KU...


Comments

  1. hehe..nuha n danish ni. tgk diorg cool je ari tu. mesti tgk shock lg kan. nurul PASTI tu ape..tadika gak ke or ajar mengaji je?

    ReplyDelete
  2. Pusat Asuhan Tunas Islam,tid...Anak2 aku celik2 mata dgn pengaruh luar,so aku kena luruskan balik mana yg dah lekuk2 tu...program dia lebih kurang je macam tadika Danish dll.Frankly speaking aku terpaksa korbankan English anak2 aku,harap English diorg dpt maintain tru Astro,channel cartoon yg mummy dia akan tapis nanti...

    ReplyDelete
  3. Betul lah MumMe kan, terasa sangat syahdu bila anak2 menghargai kita...suka ayat Danish tu

    ReplyDelete
  4. tu lah Ummiross...rasa betul kata2 sejuk perut ibu mengandung tu...

    ReplyDelete
  5. Hmmm syahdu baca entry hari ni...semoga kasih sayang diantara adik beradik tu kekal sampai bila-bila.

    ReplyDelete
  6. 3 hari jer thnnye sekolah berasingan Cempakamelati...mumme usahakan juga merayu dgn pengetua Little Caliphs...so skrg dh ke sekolah yg sama Danish dan Nuha...senyum melebar je si Nuha balik dr sekolah ptg tadi...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts