Skrg saya suka lepak di rumah

2tahun dulu rasanya x sesesak ni...sekarang ni berada di atas jalanraya amat stress...mumme belum pun lagi memandu di atas jalanraya...asyik jadi co-pilot yg setia...asyik istighfar ajer...menghadapi kerenah pengguna2 jalanraya...

Foto dr: omedia.fotopages.com
Lagi satu yg mumme perasan...dulu susah nak jumpa motosikal EX5 memintas kenderaan lain di lorong laju di jalan mengarah ke Putrajaya,Puchong...sekarang...ma ai...moto laju tu...

Sekadar hiasan
Selama ni mumme mmg x suka duduk rumah...suka g jenjalan bila ada kelapangan sbb anak2 x meragam sgt kalau dilayan berjalan...tapi sekarang ni bila memikirkan traffic jam...adoi...baiklah mumme cepat2 memulakan projek tanaman di belakang rumah...mumme dah beli seeds dlm peket.macam2 ada...tapi garden bed yg kretip inovatif tu kecik jer pun (almari kasut yg dah uzur)...tanah ajer yg belum beli...
Kalau boleh nak ade satu herbs garden juga.photo frm www.newamericancastle.com
Impian terdekat:to raise this flower n vege bed.Photo frm http://www.wise4living.com/
Lagi satu,mumme boleh lah giat berblogging kan...insyaAllah nanti mumme buat entri2 yg lebih menarik...tapi broadband ni agak terhad...beroperasi elok dr menara ajer...bila bawak turun bawah...slow sgt.

Comments

  1. Waa bestnya MumMe,herbs garden,tangan
    ummi ni panas,klu bertanam tak subur .
    Happy belated birthday MumMe

    ReplyDelete
  2. Selamat bercucuk tanam..semoga berjaya dan bukan setakat hangat-hangat taik ayam..

    ReplyDelete
  3. wiwittt!! bercucuk tanam lak ye...bestnye laaa!!pasni mkn sayur2 organik je..ngehehehe!

    ReplyDelete
  4. Ummiross:Mumme pun dlm kategori tu Ummi...nasib jer mn yg hidup dan berbunga dan berbuah tu...Thanks for your wishes...spesel sgt...

    ReplyDelete
  5. Cempakamelati:insyaAllah bejaya takat2 tanah seciput kt blkg rumah teres...maybe HHTA kena ganti HHTK sbb byk kucing jer kat rumah mumme...port kucing sjk lebih 2 tahun...

    ReplyDelete
  6. aNis:organik...nak mkn petik jer kat blkg...jimat space peti ais...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts