The Duggar Family

Mumme nak bercerita pasal program ni yg disiarkan di TLC.
Apa yg menariknya...di Malaysia Mumme dpt rewind kisah diorang.
Masa di Athens dah tgk sampai the first son tu dah kawin dan dah bercucu Jim Bob dan Michele tu.
Kenapa Mumme suka tgk kisah diorg?
Pd pendapat Mumme,kesederhanaan dan cara diorg memudahcara secara selamat boleh menjadi contoh pada kita...
Contohnya:Mumme dapati keluarga mereka ni mengenakan t-shirt yg sama utk ke mana2 semasa anak2 diorg kecik2 (dlm siri2 terawal yg dpt ditonton di TLC Malaysia)----Ini utk mengelakkan anak2 mereka yg 15 org pd waktu tu hilang...
Dlm siri di US,diorg dh x pakai sedondon dah...kakak2,abang2 yg dah besar kawal adik2 mereka,
(org kita pun dah buat ni----baju raya sedondon semua supaya senang panggil waktu kunjung mengunjung :) )

Tapi yg Mumme paling suka bila tgk anak2 diorg ni senang jer nak ikut kata mak ayahnyer...x payah mak ayahnye marah2...kecik2 lagi dah tahu responsibility masing2...semoga anak2 kita juga begitu,kan....

Comments

  1. Ummi pun ada tengok rancangan ni lama dulu,anak2 kecik lg,tapi memamg dia orang tau responsibility
    masing2,anak ramai pun tapi very well organize

    ReplyDelete
  2. ramainya anak dia..mesti pening kepala nak jaga.

    ReplyDelete
  3. @ummiross:tu lah...lembut jer suara Michelle tu dgn anak2 dia...::takjub mumme::

    ReplyDelete
  4. mumme! nak join the club tak? itu dah 3 kali ganda saya tu. adehh... tapi tabiklah kat Michelle.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts