Hari pertama ke sekolah....

....bagi mumme....mumme pegi sekolah?iyer la...pegi sekolah Smart Reader...pegi kerja...
Lenguh la juga kaki2 ni...
nasib baik mumme jalan kaki cepat2, 3.45ptg dah sampai rumah...dan hujan pun turun mencurah-curah...
masak rendang ayam Brahim's lawan dgn acar timun...pukul 5 dah berehat tunggu kanak2 dgn ayahnya balik...pukul 6ptg...
dr http://www.asianfoodathome.com/
itulah kisahnya hari pertama mumme ke sekolah...
satu jer pesanan mumme pd ibu2 dan bapa2 di luar sana...jaga anak2 anda baik2,sbb minggu lepas ada kes kanak2 diculik di Section 7 Bandar Baru Bangi (ni kisah benar).Kalau nak singgah beli pisang goreng ker,apa2 ker,matikan enjin kereta dan keluar bersama...katanya kanak2 yg diculik tu ada satu sindiket ni cacatkan mereka dan akan dikerahkan meminta sedekah,wallahua'lam...

Comments

  1. MumMe mengajar kat smart reader ke,seronok sekolah?
    Sekarang ni risau betul kan,banyak betul kes jenayah,baca paper pun rasa gerun..

    ReplyDelete
  2. ummiross:aah...mumme kat smart reader...tapi bila tgk kanak2 yg baru masuk sekolah menangis...rs nak menagis sama...teringat yg anak2 mumme pun sama...pernah/masih lalui hardtime menyesuaikan diri di sekolah baru...
    semoga kita semua dilindungi Allah,Ummiross...

    ReplyDelete
  3. smart kan mumme.. kalau kat umah saya ni, ayam segera, nugget mesti ada utk back-up (kononnya! selalu tak jadi back-up pun). Mumme jenguklah blog2 ni..boleh meleleh air liur tau : http://adzriel.blogspot.com/2011/02/jalan-jalan-cari-makan.html.

    seksyen 7 tu sekolah anak2 dulu sejak dibuka tahun 2003. anak no 4 sempat darjah 1 kat situ.

    memang kena jaga2 coz kadang2 depa sambar anak depan sekolah je.

    ReplyDelete
  4. http://adzriel.blogspot.com/2011/01/lawak-betul-restoran-ni.html

    ReplyDelete
  5. bestnyaaa mengajar kt smart reader.at last kan...

    aku jugak yg xtau nasib seterusnya..huwaaaa!

    ReplyDelete
  6. @Adzriel AB:kita mmg patut kongsi produk2 frozen terkini ni...tu lah,jaga2 lah anak kita sebaik mungkin

    ReplyDelete
  7. @Anis:sementara nak biasa ni,kan Anis,bergenang juge air mata mumme bila terkenang anak2 di sekolah sbb dah biasa seharian dgn diorg di rumah kan...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts