Miracle Water

Anda x salah baca...ianya bukan mineral water...miracle water...
Ini cerita lucu anak teruna mumme...Danish...
Kan Nuha dlm treatment Darussyifa...jadi air yg dibacakan doa tu kami sama2 minum...
Danish pulak kena intensive latih tubi ABC...kena dgn TEACHER MUMME...
2hari ni Danish akan berulang alik ke dapo utk minum miracle water dia tu...lepas tu mumme ajar sekali....
doa sekali...nak apa....JADI ini lebih kurang doa Danish...
     "Ya Allah.I want to be a good boy.I want to be a clever boy.I hope I will know my ABC soon''.
Kesian pulak dengar dia berdoa tu....
Jadi dah 2 hari ni,carta ni la yg mumme guna utk ajar dia...

Aa    Bb   Cc   Dd   Ee   Ff   Gg
Hh    Ii     Jj     Kk    Ll   Mm  Nn
Oo    Pp  Qq   Rr     Ss   Tt     Uu
Vv    Ww  Xx  Yy    Zz

Pagi ni mumme stress pd huruf2 yg dia susah ingat dengan gantikan dengan nama kawan2 baik dia...apa yg dia minat...

I=Ibrahim
J=Jori
M=Mickey Mouse
T=Teacher Tammy
Y=Yusuf
Z=Zehra

Alhamdulilah...teknik ni dptlah diaplikasi dgn Danish...lagi bagus kalau gunakan nama favourite girl friend dia ke,boyfriend dia ka (dlm contoh ni Jori dan Zehra....;)' )

Comments

  1. Hehe cute je bunyi doa Danish tuu..
    waa berkesan jgk teknik mumme ni kan

    ReplyDelete
  2. hehe..memang tu teknik yg bagus nurul. teringat masa blajar dulu2..nak ingat skala dlm kimia kan kita buat ayat2 n cerita2..so baru leh ingat...hehe..bagus2

    ReplyDelete
  3. @Ummiross:tu la...kesian pun ade Ummi...kena marah kena paksa belajar...

    ReplyDelete
  4. @Atid:betul betul betul...mcm2 lagu ada kan Atid...

    ReplyDelete
  5. itu doa yg ikhlas dari hati seorang anak kecil. aunty aminkan.. moga Allah makbulkan.

    ReplyDelete
  6. @Adzriel AB:bila dia teka alphabet x betul...dia kata pulak...uuuuhhhh,the magic water doesnt work...(byk sgt tgk cerita kartun anak teruna mumme ni)

    ReplyDelete
  7. hihihi!yg anis masa mengajar iqra si uyin,tang jim,ha,qho tu,susah nau dia nk ingat. mcm2 laa buat.smpai buat jin mata 1 pon penah punya laa nk bg dia ingat.kih3x.lama2 okey laa.

    ReplyDelete
  8. @Anis:Jim=jin mata di tgh
    Ha=Jin x de mata
    Qho=Jin mata kat atas...
    hikhikhik

    ReplyDelete
  9. itu standardlah mumme.. budak2 kecik memang soooooo kreatif. ada aje jawapan yg unexpected..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts