Penawar utk Nuha

Pagi ni mumme mencari2...dah x tahan lagi...hampir sebulan dah keadaan Nuha macam ni...
tapi yg terburuk seminggu ni lah...
dan malam tadi,3 kali Danish dan Nuha ketuk pintu,x boleh tidur di bilik diorg...
Bila mumme bacakan dan hembuskan ayat kursi---Nuha marah...SNOP kata dia (waktu jaga,dia sebut STOP)...malam kelmarin,ditampar2nya muka mumme...bacakan dalam hati pun dia marah mumme...SNOP...peluk pun x diam,mmg x tahu nak buat apa bila dia buat jd begitu selalunya pukul 3 pagi (mumme mmg akan tgk jam bila dia terjaga)
Takut pun ada...kalau nak cerita...dia punya menjerit,meragam mmg obvious sgt menjadi2 sjk balik Malaysia...mumme mmg sgt sedih sbb Nuha x begitu...senang jer jaga Nuha sejak kecik.
Rumah mumme ni mmg ditinggalkan kosong spnjg 2tahun lebih di US...tapi sbb sblum tinggalkan tu ustaz kata rumah kami ok,jadi kami pun confident jer...lagi pulak mcm kekasih yg dirindui,kan...jadi bila balik sini x de pikir apa2...
Tapi minggu lepas,ketika mumme sdg memasak waktu tghari...mumme menjerit...terkejut...sbb perasan ada org berdiri tepi mumme(mumme seorg saja di rumah waktu tu)...elektrik pulak selalu akan trip sejurus sebelum maghrib(ini dah berlaku hampir seminggu---sedang mencari jawapan saintifik dr wireman yg buat kerja pendawaian seminggu lps)...
Jadi mumme mencuba search di internet...kalau ada perkongsian dr kawan2...silalah kongsikan,ya...

mumme mendapatkan info dari sini...mumme pernah ke Darussyifa yg dekat je dgn rumah mumme,tapi sbb minggu depan mumme dah nak mula kerja,dan kanak2 ke sekolah jadi mumme fikir,kena DIY...usahakan sendiri dulu...doa kita dengan Allah...sepenuh hati...yakinlah pasti Allah akan makbulkan...cepat atau lambat.
http://www.rawatanislam.org/2010/05/ruqyah-syariiyah-merawat-cara-islam.html

Petanda Terkena Gangguan Jin


1) Sakit kepala dan dada selepas waktu asar keatas.

2) Badan terasa berat dan malas.

3) Sukar mendapat jodoh.

4) Badan terasa bisa-bisa/gatal.

5) Sakit/takut ketika ziarah orang meninggal.

6) Sukar tidur malam.

7) Sakit pinggang tanpa sebab.

8) Sakit dada bila waktu asar keatas.

9) Mimpi melihat binatang seperti ular dan binatang berbisa.

10) Bermimpi bayi/kanak-kanak atau menyusukan bayi.


11) Bermimpi jatuh dari tempat tinggi.

12) Bermimpi di tempat yang kotor.

13) Sakit anggota badan tertentu seperti kaki,tangan selepas waktu asar.

14) Ada terasa benda bergerak dibawah kulit.

15) Bayi kerap menangis.

16) Bunyi guli jatuh diatas syiling.

17) Suami isteri kerap bertengkar walau perkara kecil.

18) Sayang melampau-lampau pada orang yang baru dikenali.

19) Malas beribadat.

20) Nyanyuk ketika usia lanjut.

21) Panas baran.

22) Sikap berubah secara mendadak.

23) Gelisah dan panas ditengkuk bila dengar al-quran.

24) Suka melakukan tabiat buruk.

25) Kerap sendawa bila mendengar al-quran.

26) Kerap keguguran.

27) Gagal melakukan hubungan kelamin.

28) Mengantuk bila dengar al-quran.

29) Bermimpi seram yang menakutkan.

30) Darah haid turun lebih 15 hari.

31) Batuk yang berpanjangan tanpa sebab klinikal.

32) Selalu ditindih ketika tidur.

33) Kuat berangan.

34) Terlalu rasa rendah diri dan tidak berkeyakinan.

35) Nafsu seksual yang melampau.

36) Selalu melihat kelibat dirumah.

37) Terasa diri selalu diperhatikan/diekori.

38) Mandul.

39) Kerap mendengar sesuatu bisikan.

40) Melihat jin secara terus.

41) Sakit mental atau gila.



Jika anda mengalami lebih dari 3 simptom seperti yang saya senaraikan diatas,maka anda sedang terkena gangguan jin..

Ayat Ruqyah Yang Dibacakan Kepada Pesakit..




1 Al-Fatihah

2 Al-Baqarah 1-5

3 Al-Baqarah 102

4 Al-Baqarah 163-164

5 Al-Baqarah (Ayatul Kursi)

6 Al-Baqarah 285-286

7 Ali-Imran 18-19

8 Al-'Araf 54-56

9 Al-'Araf 117-122

10 Yunus 81-82

11 Toha 69

12 Al-Mukminun 115-118

13 As-Soffaat 1-10

14 Al-Ahqaaf 29-32

15 Ar-Rahman 33-36

16 Al-Hasyr 21-24

17 Al-Jin 1-9

18 Al-Ikhlas

19 Al-Falaq

20 An-Naas






p/s:Minta bantu doakan Nuha kembali ceria ya...

Comments

  1. hish..takutnya. apa kata darul shifa? kat internet ada jual CD rukyah. pasang kat dlm rumah sambil ikhtiar lain.

    ReplyDelete
  2. Kena cepat ikhtiar mumme, kesian Nuha...
    Ummi doa kan mumme sekeluarga di lindungi Allah..Amin

    ReplyDelete
  3. la..lama dah tu.nurul..ermm..try gi amik air penawar..then rejis kat seluruh rumah. sebenarnye mlm lepas aku blk dr rumah ko ari tu pon..kitorg kena kacau..aku tetiba ada benda cuit kat ibu jari kaki aku..then..bila tgk blakang xde org. lepas je sminit bunga kat atas cermin aku jatuh..terkejut aku..xde angin xde ape and x pernah plak bunga tu jatuh..selang pastu adam plak meraung2..and tunjuk arah cermin. pelik la kitorg..tp seb baik kat umah aku memang ada spare air yasin..so husband aku renjis air tu la..husband aku pon kata masa kat umah tu..nuha pandang smcm je..tp masa nuha dtg umah aku ari tu dah nampak ceria skit..lain sgt dari masa kat umah ko ari tu..aku ingat dah ok dah. cian plak aku kat nuha..ko gi la bwk berubat..ye!..dia kecik lg..mestu benda tu kacau.

    ReplyDelete
  4. @Adzriel AB:tu,lah...belum sempat pergi lagi...bukakan youtube rukyah ajer stkt ni...

    ReplyDelete
  5. @Ummiross:Thanks...tu lah...kesian Nuha...ni pun terjaga x boleh tidur tadi dia menangis-nangis...

    ReplyDelete
  6. @Atid:ye ke...sbnrnya aku nak jugak tanya korang2 yg slalu dpt rasa...x sempat2 nk ctc...kesian korang...cemana la anak2 kawan kita yg lain,kan?kalau kat us,kitorang bacakan ayat kursi jer dah ok tid...ni,tak jalan...alhamdulillah bila buka ayat2 rukyah nuha stop nangis...tapi kena pasang slalu...sedih betul tgk nuha...mlm pertama pasangkan cd ruqyah tu dia x terjaga langsung tido...aku pun hepi...tapi kalau terlupa buka ayat rukyah dia nangis2

    ReplyDelete
  7. Mumme, saya order online utk mak masa arwah ayah ada tahun lepas. Dia minta saya belikan...

    ni ada jumpa satu.. di taman dato' harun.
    http://urutdanrawat.com/2011/01/rawatan-gangguan-jin-kerumah-pesakit.html

    ReplyDelete
  8. uyin penah kena masa umo 6bulan dulu.muka dia kena tarik2.sampai ke pakar neutro la kena check.seminggu duduk wad.last2, bila naik flight balik Sri lanka balik, terus hilang.Jin tu xdpt rentas laut agaknye..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts