Countdown cuti sekolah...

Cuti sekolah bakal dtg lagi...if any of us realise,kan...tinggal 8 hari jer lagi towards school holiday...
Kenapa excited sgt mumme ni?Kan...biasa lah tu,cuti sekolah...budak2 x pegi sekolah...menolong kemaskan rumah.tapi kali ni lebih best sbb mumme pun turut bercuti sekali...
Excited...sgt lah excitednyerrrr...sebab kite nak balik kampung yg dah 3 tahun x dijejaki itu....RINDU...
RINDU PADA TERATAK AYAH BONDA,
RINDU PADA SAWAH BENDANG,

RINDU PADA AIR TERJUN,
RINDU PADA TANAMAN AYAH,
RINDU PADA KAMPUNG HALAMAN
RINDU PADA PEKAN SABTU...
RINDU,RINDU RINDU
huh,x tersenarai...byk sgt...

Balik Kampung


Perjalanan jauh tak ku rasa

Kerna hati ku melonjak sama

Ingin berjumpa sanak saudara

Yang selalu bermain di mata



Nun menghijau gunung ladang dan rimba

Langit nan tinggi bertambah birunya

Deru angin turut sama berlagu

Semuanya bagaikan turut gembira

Balik kampung oh oh...( 3X )

Hati girang

Ho ho... Balik kampung (3X)

Hati girang



Terbayang wajah-wajah yang ku sayang

Satu-satu tersemat di kalbu

Pasti terubat rindu di hati

Menyambut kepulangan ku nanti

sumber dr http://www.liriklagu.com/
lagu yg ceria ni boleh jadikan mumme sebak,mungkin makna bait2 ayatnya mendalam kan,....dan dah rindu tahap maksima...

Pedu Lake yg tenang melambai2 kedatangan mumme
 sumber:lets-visit-malaysia.blogspot
lagu yg sinonim dgn diri mumme dr kecik...balik kampung sentiasa di nanti2


TAPI yg pasti satu pengalaman berharga buat Danish dan Nuha...

Dikelilingi saudara mara...pasti sesuatu yg baru bg mereka...
Danish mungkin tersipu2,tapi Nuha...sukaaaaaaaaaa...anak,anak...doakan perjalanan kami selamat ek,sbb lepas balik kedah...balik johor pulak...jauh perjalanan tu...all in one week...

Comments

  1. Hehe awalnya menyanyi lagu balik kampung MumMe, mesti excited sangat kan, anak2 pun mesti suka..

    ReplyDelete
  2. amboi.. balik hujung utara hujung selatan...

    ReplyDelete
  3. hehe..best nye nuha n danish nak blk kg ek...take care ye!

    ReplyDelete
  4. @ummiross:bukan mumme ajer,ummi...hr ni 2-2 kelas mumme,ada knk2 yg nyanyi lagu balik kg ni juga...mcm tau2 jer diorg tu...

    ReplyDelete
  5. @Adzriel AB:hehehhe...kutub utara kutub selatan gitu...

    ReplyDelete
  6. @Atid:TQ auntie...nanti dh free bawak Adam dtg rumah ek...ada surprise sikit...

    ReplyDelete
  7. itu le...jauh beno. Mumme... pedu lake tu cantiknyaaaaa...

    ReplyDelete
  8. @Adzriel AB:kalau suka memancing best juga mancing kat sini...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts