Contact Lens pun nak tipu ker...

Last week minggu mumme menjadi penyiasat persendirian utk diri sendiri...
Kisahnya...pasal ctc lens tiruan...
Bbrp minggu lps kita dikejutkan dgn cerita telur ayam tiruan...ni mumme punya pengalaman sendiri...
ctc lens tiruan...
Bbrp minggu lps mumme beli 3 pasang ctc lens dgn harga RM55 jer...jenama terkenal...masa bukak tgk packaging dia,nampak x secantik yg biasa mumme beli sblum ni ,Made in mana pun x habaq...(ms di US,mumme beli ctc lens secara online dr Kanada...sbb prosedur dia mudah sikit...berbanding di US,disamping agak berbaloi harganya)...
Ok lah...lepas tu simpan ajer...
Elok jer minggu lps,rs ctc lens dah x berapa sedap di mata...jadi buka lah sepasang....

Terkejut...
Bila ctc lens kurang cembung dan mcm nak melentik ke arah bertentangan,itu juga petanda ctc lens perlu ditukar.

Kecembungannya sgt tidak cembung...dan ini mengakibatkan rs x selesa bg mumme....rs mcm ctc lense tu nak terlipat balik dlm mata....dan rs mcm nak tertanggal sj dari mata...
2 hari sj mumme tahan...

Lps tu,ligat la berfikir...
kalau ku pergi ke kedai itu dgn marah2..risau x dpt faedah...silap2 kena tembak jer...so...
mumme pun mengambil keputusan utk berlagak x cerdik....yer la...lps jer ku dapat,x akan ku jejak lagi kedai lu itu...sungguh x bertanggungjawab...kalau buto mata eden ni ha sapo nak ganti...

Jadi mumme pun berlagak kononnya saiz kecembungan /BC ctc lens tu sgt besar,lah...mungkin boleh tukar yg kecik sikit...(padahal dlm hati...ekau ingat mato den ni mato lombu ko,sobosar itu....)...a**k itu jawab dia mmg dtg dlm satu saiz BC hajo...(bnyk la ekau punya temberang...duo taun eden beli online...x ado la pulok dtg sepesel edisen punyo kanta lokap...)eden malas nak bertekak dgn ekau...tahukah ekau,sebaik eden melangkah keluar dr kedai ekau...eden sudah kata....Gudbye...sori naik lori...yg penting a**k tu ganti 2 pasang...1 pasang yg dah dibuang karan tu kira x de rezeki mumme...
Cantiknyer...tapi tahukah anda,casing ni perlu di tukar sekurang2 nya 4 bulan sekali...dan perlu di cuci dgn air bersih,dikeringkan selalu...

Comments

  1. Ish! macam ni pun ada MumMe, sungguh tak bertanggungjawab kan, mata mana boleh2 main2,hehe bijak jugak tactic MumMe tu,sori naik lori, lain kali confirm tak datang lagi,hehe nak tergelak betul..

    ReplyDelete
  2. Aduhai Ummiross...itulah dia skrg ni,betapa sukarnya mencari keoriginalan...hikhikhik...

    ReplyDelete
  3. roger la kedai mana? dulu le pakai. sekrg pakai cermin mata je.. suka hati nak pakai.. he.he.

    ReplyDelete
  4. power mumme 500 dgn 550 kak liza...pakai spek yg paling ringan dan nipis pun masih meleret dr idung...kak liza,jom pakai mata biru...;)

    ReplyDelete
  5. anis tak gheti pakai CL.hihihi!dulu pernah dpt trial pack,baru ja nk pakai,koyak rabak.Speckybee kata,xpenah2 org bagi koyak CL ni.ngahaha!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts