Demam Super Mario melanda rumah kami...



Ini rentetan demam bercuti lah ni...
gara2 mencari cara nak bg Danish x mengeluh di kampung johor nanti...
sepupu2nya dah besar2...main ps...masalahnya,mumme ni mmg cerewet...
sebab tu lah x de beli PS3 ke,Wii ke bawak balik ke Malaysia tempohari...
tapi mumme kini bersetuju dgn pandangan sahabat baik warga turki yg selalu berkongsi
cerita parenting...masa di Athens dulu...
betul...kita x patut halang 100% sbb pengaruh2 tu
sentiasa berada di sekeliling kita...
(secara psikologinya pun apa yg dilarang tu yg nak dibuat,kan...)
(cuma dlm parenting ni pd mumme cuma jgn tunjukkan yg anak tu mudah sgt dpt apa yg mereka mahukan,walaupun kita mampu...supaya di lebih menghargai...)
mula2 pertimbangkan game Leapfrog...adus...hampir2 sama harga dgn PS2...
jalan2 di Warta...ha ha ha...
mumme ternampak set game yg pakai katrij macam dulu2 tu...harganya RM70 ajer...
ha ha ha...nampaknya game itu sajalah utk anak2 yer...




namun sekarang kan...game Super Mario ni bukannyer dimainkan sgt oleh Danish...
mumme dan ayah nyer yg sedang bertanding...(alasan:Danish selalu minta tolong mumme dgn ayah mainkan utk dia bila kena melompat...)
 
Misi minggu ni:mencari terowong mana yg ayah masuk sampai dpt ke Level 4 dgn sekali hayat ajerrr...
Jadi dlm masa yg sama terasa diri muda seperti 20 tahun dulu...(kalau dulu main game di FB,En suami x join...sekarang lebih best dpt bertanding anak beranak...)
 

Comments

  1. Fuh!! MumMe, tang muda 20 tahun tu yang paling best...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts