why me again?

sebaik saja dr kata ADMITTED,perkara pertama yg datang kembali...teringat kena 3 gigitan nyamuk paling ganjil  sms di bilik persalinan kat gym rabu sebelum puasa...gatal dia,Allah saja yg tahu...tapi tak sure lah kalau itu yg menjadi punca sekali lagi dihinggap DENGUE....minat betul aedes ni dgn mumme...

at first mumme x nak duduk wad sbb rasa mcm dpt bertahan berbekal ubat2 yg dr bg,tapi sbbkan insurance company x cover melainkan mumme masuk wad,jadi mumme pun masuk lah wad...

mumme rasa pening kepala dan sakit2 badan saja...demam x de...tapi sakit tu mmg sakit la...

dan bertemu lagi dr yg rawat mumme 3 tahun lepas...perhatian dr tu x berbelah bahagi...nurse2 pun baik...
hati mumme ni ingat nak balik jer.sebab x de fever,vomit dan diarrhea,jadi dr release tapi kena dtg buat blood test lagi rabu ni...pun x dpt balik,sbb Danish pulak admitted...dia demam, ada terkincit satu hari yg dia puasa,dan mumtah lps dpt upah berpuasa sehari-lasagna....mumme takut la kalau2 dia dpt sama mcm mumme...jadi mumme menunggu pulak Danish yg admitted sehari sebab bacteria infection due to failure buang air besar....ada la 2,3 hari kut dia susah nak buang air besar....kadang2 dia tahan...

jadi hari ni mumme masih dlm mc,menyelak2 mencari cure...insyaAllah hari ni nak pergi mencari watermelon dgn buah oren...pastu nak beli sekali 100plus...

mumme jumpa kat sini....
http://www.earthclinic.com/CURES/dengue.html

doakan my second infection ni x de apa2 dan akan berakhir dgn selamat ek...seram la pulak baca kat link di atas tu....

The signs and symptoms of Dengue fever are as follows:
- High fever (104 F, 40°C)
- Chills
- Headache
- Red eyes, pain in the eyes
- Enlarged lymph nodes
- Deep muscle and joint pains (during first hours of illness)
- Loss of appetite
- Nausea and vomiting
- Low blood pressure and heart rate
- Extreme fatigue





yg mumme tick utk infection kali ni...headache,pain in the eyes,deep muscle and joint pains,low blood pressure dan extreme fatigue saja...jadi berhati2 lah pada semua...dlm 2-2 kes mumme alami,demam accured biasa2 saja dan kali ni x demam langsung...tapi kita boleh rasa perubahan badan kita...


Comments

  1. MumMe...
    MumMe kena demam denggi ke, insyaAllah harap MumMe dan anak2 cepat sembuh, take care ye...

    ReplyDelete
  2. semalam mcm tu lah kak liza demam, hari ni dah ok sikit

    ReplyDelete
  3. @Ummiross:aah ummi..kali ke2...seriau jer...alhamdulillah smlm follow up-dr blood test platlet dh naik dan blood pressure pun dh 70,sabtu ituhari 49,50...lega mumme...

    ReplyDelete
  4. @Kak Liza:semoga kak liza sihat sejahtera...

    ReplyDelete
  5. @Kak Liza:semoga kak liza sihat sejahtera...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts