Bukannya Wajib pun....

Berkongsi kegembiraan dengan kanak2 pd hari jadi mereka mmg kebiasaan mumme di sekolah...manalah x tembun...selalu je ada kek sedap2 di sekolah...potong kek pun byk kali juga lah(tgn kanak2 6tahun kan kecik ajer...x kuat nak potong kek tebal2 tu dgn rapi....teacher la kena bantu).....

Namun disebalik kegembiraan tu,ada juga rupanya hati insan yg tercuit...

"Saya x pernah pun ada birthday mcm ni teacher..."keluh NALZA ketika mumme sdg menulis di whiteboard,sejurus selepas sambutan birthday classmate NALZA pd waktu rehat...

Pantas mumme menjawab....

"NALZA tau tak...Anak teacher pun x de buat birthday cenggini kt sekolah...bukannya wajib pun kan...."sepantas kilat idea utk jwpn tu tiba...(ank murid ni pernah tny mumme...kalau ank techer jht,teacher pukul x dia....mumme jwp mestilah pukul...pastu dia diam terus..mungkin dia br kena pukul kt rumah...)

Slps tu mumme bersilat la plak nk menerangkan makna WAJIB... ha ha ha...

Semoga bahagia itu milik anak2 mumme,selamanya....
begitulah menyelami dunia kanak2...walaupun senutty mcm mn pun seseorg budak tu...jiwa knk2nya tetap ada...ingin dimanja...ingin melepaskan rasanya...ingin didengari....walao kekadang tu...menggigil teacher ni menahan sabooooo....

namun teacher tetap kenangkan segalanya memori tuuuu

Comments

  1. suara hati anak-anak kecil yang kadang-kadang perlu didengar, tulus ikhlas dari hatinya..
    Semoga bahagia milik aanak-anak MumMe..Amin

    ReplyDelete
  2. kak liza pun kadang simple je. beli kek & celebrate dgn anak2 je. itu pun depa dah hargai.

    ReplyDelete
  3. kan Kak Liza...senyum sampai ke telinga kanak2 tu...

    ReplyDelete
  4. happy jer muka birthday girl:) mesti banyak dpt hadiah:)

    ReplyDelete
  5. birthday gegirl,tapi kena blow 2-2 org sbb boboi sensitip...nanti birthday boboi,gegirl blow sama2 sekali lagi... :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts