Janji DURIAN

Kisah sekolah masih bercuti...parents pula dah kena start kerja...tentu pening memikirkan...bagi mereka yang jauh dari keluarga macam mumme ni tentu pening kepala...kalau masa bekerja seriously dulu...apa lagi pilihan yg ada...EL dan MC aje lah...

Sekarang ni syukurlah anak2 boleh ikut...

Jadi inilah kisahnya sehari yg havoc bg mumme di sekolah...

Sesampai di sekolah,kanak2 2 beradik tu bersarapan dulu dengan roti kaya grandma (kaya yg ada gambar seorg nenek tuuu)...lepas tu ikut extra class dgn ustazah berkisar Sejarah Aidil Adha...8.30 pg masuk kelas...9.30 pg break...makan lagi...11.15 sessi pagi tamat...mumme belikan pulak nasi ayam sedap kat area seksyen 3 ni...kat Restoran NZ...selesai lunch...mumme ulik2 si Nuha...tidolah dia sampai pukul 2.15ptg...syukur sgt dia tertido...lama pulak tu...Danish ok...satu buku tulis hampir habis dgn karya kartunnya...mumme terpaksa pujuk Nuha supaya behave dgn JANJI DURIAN...janji ajak makan durian...
Dah lama kami x makan durian sejak port yg mumme suka singgah dah lama x beroperasi sejak hujung puasa itu hari...lokasi sgt tenang utk menikmati kesedapan durian (bangunan bus stand terbiar di tepi Klinik Kesihatan)...mumme x selesa sgt dgn lokasi yg terlalu dekat dgn trafik...

Ringggggg...dah 3.30ptg...jom kita serbu duriannnnnn...


Di Sabah ada durian isi merah yekkkk...special...

Puas hati betul Danish dan Nuha makan durian...sampaikan pangsa yg kosong pun disuruh belah... :)
manakan tumpah nya kuah kalau bukan ke nasik,kan...anak makkkkk...

Aduhai...leganya hari ni sudah hampir berakhir...esok semua back to school yerrr...

Comments

  1. hehe first dengar janji durian, best jugak janji macam ni, kita boleh tumpang sekali kan MumMe..

    ReplyDelete
  2. tu lah ummi...jadiknye kita kena bg anak2 sama minat dan taste dgn kita... :)

    ReplyDelete
  3. kita genglah ni...he..he.. gila durian juga ni.

    ReplyDelete
  4. geng...selang sehari pas kejadian di atas beli lg durian di pasar mlm section 7,kak...sangat suka...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts