2 days with mumme

hari ni the second day mumme sebagai homemaker...kalau di beri pilihan sekali lagi mmg mumme nak stay at home...kalau tut tut tut tut...(rahsiaaaaaaa)...seronok sgt dok rumah...rs masa sekejap jer berlalu...

semalam awal2 pg dah ke library...selesai meminjam buku...pg soping groceries...balik goreng bihun, buat kastad jagung (husband balik keje,musykil...ada org datang ke ni?---heh heh heh)...ptg smlm hujan,x dpt cycling...kayuh setempat je dlm rumah barang sepuluh minit---mumme need extra speedy action now...sejak setahun kurang cycling ni mmg nampak sgt perbezaannya...sayang seluar2 yg dh fit...ms di us mumme x de senaman lain selain cycling dan walking...mcm satu conclusion lah kiranya utk mumme...cycling boleh fitkan thigh..dan excercise boleh kurangkan muscle injury yg menyebabkan mumme kdg2 tu terhencot2 berjalan...atau sakit tengkuk...atau tergeliat pergelangan tangan.


Jadi pg hari ke 2,mumme merealisasikan impian nak berbasikal...bersama Danish dan Nuha...sekejap aje...Danish dah nak balik rumah...Nuha bonceng di belakang mummenya...terasa cergas sikit...zup zap zup zap mumme bekerja---vakuum,mop lantai...fuh sbb tu mumme kena juga bersenam...baru sekarang faham dan akurrrr...

Sekarang nap time kanak2 ni...dptlah mumme blogging sbb kejap lagi ni nak kena simpan semula laptop...catuan internet...asyik main game kat cartoon network saja....byk sungguh game nya pandai pulak tu loading game...anak,anak...
Danish's fav ever...ke mana mesti nak bawa komik ni...dan selalu fikir mcm spongebob!! order for me crabby patty satu mumme....

Comments

  1. waa siap masak2 lagi MumMe, mesti best kastad jagung tu. Seronokkan boleh buat aktiviti sendiri..

    ReplyDelete
  2. kastad jagung favourite anak2,ummiross...seronok sgt ummi

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts