Bersiap2 ke sekolah...

Checklist...checklist...checklist
Bagi ibu yg anaknya baru nak melangkah ke darjah satuuuuu

/ Sekolah---checked
/ Kafa-Transit-Transport-Homework assistance----checked
/ Baju sekolah---2,3 pasang...sampin KAFA jgn luper...seluo track kena seragam ke ek...-----undone

Mumme sedang survey baju sekolah utk salin...ada dah beli sepasang...yg elok sikit...nak cari yg harga terbaik buat salin2...kot mumme terskip cuci,dry baju...nampak macam nak mencari kedai ni...sbb tgk kat kedai online dia harga berpatutan sgt...
Shamensi Clothing Sdn Bhd,

No.11, Jalan 6C/5,
Taman Persiaran Bangi, 43650,
Bandar Baru Bangi, Selangor
kalau ada ibubapa yg sdg mencari2 boleh jer share pencarian ni...maybe ada parents yg sama mcm mumme, x sempat nak pegi survey2 kat forum...

/ Kasut sekolah---mumme cari kasut fully getah (energy saving utk mummenya di hujung minggu)--- 
  jumper tapi x dek saiz...----undone
Klasik...masa darjah satu mak belikan kasut getah utk backup di musim hujan..masa tu kasut nurse...eksen ,x suka...dah pandai2 sikit ini antara trend kasut di sekolah yg sempat diikuti...lepas tu kasut takraw yg tapak merah atau hijau tu...generasi skrg dah hebat la....All Star...pastu dah lagi pandai bergaya...SugarDEDI ke ape ntah pastu kasut TwiNKLE...terkenang....
gambar dari abukami.blogspot.com

/ Beg sekolah---mumme nak mencari yg troli---senang ler sikit Danish mengheret...survey2 kat PKNS----  rasanya itu yg paling ok takat ni...next time just go and grab---- almost done
/ Kelas--patutnya hari ni mumme kena g check kelas Danish tapi mumme tak pegi...so tunggu 15hb nanti
  saing beli buku...NOTED
/ Beli buku---baru tadi calling2 tanya kawan yg anaknya dah masuk sekolah...nak kena beli ke smua buku
  ---katanya ada stgh buku tu sbgai tambahan jer...cikgu x buat pun dgn kanak2...so to find out frm teacher
  ---NOTED
/ ............mumme kena siapkan senarai ni yek....baik...TERbaek....

Comments

  1. MumMe..

    Mesti excited sangat anak nak masuk darjah satu ni, satu pengalaman baru. Banyaknya checklist tu, memang TERBAEK!!

    ReplyDelete
  2. terbaik,ummiross...nuha dgn danish asyik la sebut terBAEK ni...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts