cuti sekolah=dentist visit

ya...anak2 mumme mmg akan ingat ni....cuti sekolah=dentist visit.
bg mumme mmg dentist visit sgt penting...
kesihatan mulut dan kesihatan gigi mmg penentu kesihatan anak2...
kalau tak...kenapa mat saleh wajibkan murid2 sekolah diorg bebas kerosakan/ masalah gigi...ini syarat nak masuk sekolah...

semasa bulan kesihatan gigi di sana,mumme ada ambil free online course tentang kesihatan gigi...
pernah x kita bayangkan bakteria yg menyebabkan gigi berlubang tu...kita telan dan masuk dalam perut atau organ2 lain...just imagine...
tak cukup dgn tu...bila gusi atau gigi sakit kita x selesa apatah lagi nak belajar...
sbb tu,bila kanak2 bermasalah dlm pembelajaran di sekolah (dan mumme tgk kesihatan mulutnya kurang),dan mumme dah cuba sehabis daya...mumme akan
saja2 suruh dia ajak mama dia jumpa doktor gigi...



syukur kemudahan kesihatan percuma masih mudah didapatkan...jadi dapatlah dimanfaatkan bersama....


Visit2 lah klinik pergigian berdekatan...kalau nurse tu tanya dah sakit ke belum...cakap je dah sakit...sbb masih ada jg yg bermentaliti kalau x sakit jgnlah bersesak2 ke klinik kesihatan...jom kita educate masyarakat kita tentang kesihatan mulut...cegah sebelum sakit....


 Gambar yang tiada kaitan dengan kesihatan gigi....hehehehe...adik yg nak kawin,kakaknya yg mimpi pelamin....

Comments

  1. Senyuman lagi menawan jika gigi cantik..

    Hehee, ni mesti macam2 pelamin mimpi ni MumMe...

    ReplyDelete
  2. macam promo yg lagu "senyumlah wahai cikmek molek..."
    ahakssss :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts