DIY---do it yourself

Hari ni x de agenda khas...
En asben tanya nak g mane ari ni?
Tak dek plan...gerak aje duit,ingat nak dok umah jer...
"Elok la x de g mana,kena beli brg dapo kot...''...baik,en asben saya akan pergi...
Malas pulak nak groceries shopping sorang2....TAK GAMAT...hik hik...

Jadi hari ni sedikit free...
mumme pun dapatlah mengemas bilik kanak2...
sapu habuk2 yg tersembunyi...disinfect toys...

Sempat juga tepek balance wallpaper buat tutup hasil nuha terconteng (anak2 jarang menconteng...kalau terconteng tu mmg lupa sgt2 la tu...)

Sambil2 mengemop,apa tu,berfikir2 idea nak asingkan terus Danish dan Nuha...biar tido dlm 2 bilik berasingan...

Mumme ada satu misi nak ubahsuai katil 2 tingkat diorg jadi bulk bed yg mcm kat ikea tu...mumme cuma perlu beli legs---ada jual di ikea bhgn katil dan tilam...kaki utk tinggikan sikit katil tu so x terantuk bila berada di bawah....tapi belum terhasil lagi...insyaAllah akan mumme usahakan yek Nuha...
Dr sessi sibuk2 di ikea juga baru tau ada jual pelapik tilam...yg kayu tu...jadi kalau ada pelapik tilam anda yg patah boleh ukur dan beli kat ikea...DIY...save bajet...



Jadi inilah saja dulu hadiah dari mumme utk Danish dan Nuha utk hari ni...hope both of u will like it...

Jom main masak2...dah lama x playdate...

Danish Basil,Nuha---folder sekolah mereka di USA dulu...mmg mereka suka tengok balik gambar2 mereka beraktiviti di sekolah...Semoga ini akan menjadi satu drive utk anak2 mumme...semoga berjaya dunia akhirat anakku...


LOVE

Comments

  1. Memang cantik dan kemaslah MumMe..
    InsyaAllah semoga anak2 MumMe menjadi anak soleh dan solehah, amiin.

    ReplyDelete
  2. suka tgok deco2 rumah ni... x sabar pulak punyai rumah sendiri...

    ReplyDelete
  3. mumme pun suka tgk deco2,cuci2 mata di website House Beautiful...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts