makro,mikro,miko,milo

alahai...canggihnyaaa...oder satu yek bang... :D


Sebenarnya dh lama mumme peram to do list ni...nak belajar masak guna microwave...kalau boleh segala yg selalu dimasak guna oven mumme nak tau serba sikit caranya dgn menggunakan microwave...sebab...mumme belum ada oven lagi...kalau x berjaya jugak belajar,terpaksalah mumme beli oven...6 bulan lepas Danish sibuk suruh mumme buat lasagna...tapi mumme x tau teknik yg betul...jadi x jadi (eh apa mumme cakap ni...)lasagna itu tidak menjadi...rupanya kalau nak buat lasagna guna microwave,kna 2 kali masak...pakai medium heat selama 20minit,kemudian baru pakai hi heat...itulah kan,lifelong learning...


Comments

  1. saya yang ader oven malah nak masak lagik...bukan aper tak sempat nak masak...

    ReplyDelete
  2. Best ada microwave ni kan MumMe, ummi paling suka panggang ayam yang dah diperap dalam microwave, senang dan sedap.Nasi belum pernah cuba lagi..

    ReplyDelete
  3. mmg x sempat nak masak lizz...mumme cuti sekolah ni jer masuk dapo...selalu tapau lauk jer...

    ReplyDelete
  4. wah...boleh belajar dgn ummiross ni...mumme pun belum cuba lagi.

    ReplyDelete
  5. x pe kak ieda...search cooking rice in a microwave di youtube,macam2 ada ...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts