Consumer's right

mmg betul...
tapi slagi kita x sanggup bersusah sikit utk
bertukar dr kebiasaan
atau berusaha utk cari alternatif lain...

mmg kita akan selalu ditindas
oleh kapitalis2...

hah hah...
serius bunyinya kan...

sekembali dr percutian

insaf betul

selama ni dok tgk di tv
pasal complain kawasan2 yg terjejas angkara lalat2
di area penternakan

tapi bila sendiri dah merasa
sampai en somi diarrhea

terasa sgt kasihan pd
mereka yg terpaksa beradaptasi
dgn flies...

sampaikan swiss garden pun menyediakan
perangkap lalat dlm apartmennya...

 

kasihan pd mereka yg menanggung bahana lalat...
rintihan seorg peniaga warung
sebelah sana ada 3,4 ladang dik...sblh sana kilang pemprosesan byk buah juga...
(ada yg beroperasi scr halal,ada yg haram...yg halal tu pun ada yg buat reban terbuka ikut peraktoday) 
kak...kalau saya ada kuasa sy tolong kak...
sampai dlm feri ke pangkor pun dilekat kertas perangkap lalat...
malu pd pelancong asing...

@we walk our talk...kami x sewa kereta sewa yg charge rm70 di musim cuti sekolah.kami sewa motor...naik 4 org...kalau anda nak sewa motor lg murah...jalan sikit ke kedai motor di area jeti...rm5 sj...berbanding rm20 di pintu keluar jeti.lg...tapi pujian utk peniaga mknn yg x bezakan harga pelancong dgn penduduk tempatan.

Comments

  1. Hope u al dah recover dr percutian, but jgn kecewa nak pergi cuti2 Malaysia lg :-)

    ReplyDelete
  2. insyaAllah akan terus discover Malaysia...sbb byk lg yg belum diterokai...:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts