Moga ada rezeki...

Alhamdulillah...
Mumme terus menanti dengan sabar...
Dan kini mumme mesti berusaha sehabis baik,
demi mengejar cita2 mumme
dan merealisasikan impian anak2 (biarlah ia menjadi rahsia...)

Perasaan rindu pd bidang pengajian telah timbul kembali tika belajar English di Athens Ohio...bersama seorg kawan Turki yg mungkin telah bergelar Dr sekarang di Turki---beza umur kami setahun dan bidangnya Pure Maths...

Keputusan penempatan pusat PrePAC telah diumumkan
Mumme bersyukur sangat kerana examnya berlangsung semasa cuti sekolah
Tak perlu mumme apply cuti
untuk ke Institut Statistik Negara Sungkai 26/5 nanti

Tapi sekarang
Langkah pertama yg mumme mesti buat ialah

BERSEDIA

Kepada sesiapa yg memiliki atau ada sumber tips ptd
mumme berhasrat meminjam atau menyewa atau membeli
sementara menanti tipsPtd Perangkawan dari tipsptd.com membuka jualan.

Mumme juga mesti belajar etika2 sebenar dalam perkhidmatan awam

Semasa pendaftaran, tuan/puan dikehendaki memakai pakaian pejabat dan....

pengertian sebenar pakaian pejabat...kasutnya bagaimana...segalanya lah...

Kepada yg tahu sedikit sebanyak mumme minta bantuan...

Comments

  1. MumMe...dapat exam untuk ptd ye? Kalau dapat memang best ni! Ummi doa kan MumMe berjaya!

    ReplyDelete
  2. mumme dpt peluang pac assessment center utk Statistician...katanya mirip exam ptd...ada presentation,ujian psikologi,kecergasan fizikal dan team work...2hari...

    ReplyDelete
  3. good luck nurul...-mamaaqil-

    ReplyDelete
  4. Mumme ~ it's me rina #kasih-arina#,,,GOODLUCK mumme...rina xde kat sungkai sebab rina jaga PAC E41 kat Kuantan, kali ni rina terpilih untuk ke Kuantan lak...GUDLUCK sis ;)

    ReplyDelete
  5. x de rezeki jumpa rina...thanks for the wishes dik...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts