sweeeet teeth

alhamdulillah...
after so long ...
mengidam...
kan...
baklava
.
.
.

for so long
i was
the
unlucky
peeper
at one nasi arab restaurant along jalan reko
near the hentian kajang

but
yesterday
we tried out
Arabian House near Section 7 BBBangi
where the pastries/arab shop is next to
.
.
.
this also reminds me to the best baklava i've ever had
the one baked by Turkey origin,my friend Perihan.
fresh from oven,
still hot...

anyway
i am still so thankful for those baklava moments...

http://allrecipes.com/video/900/baklava/detail.aspx





Comments

  1. pernah cuba nasi arab.. mmgg sedap rasanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sskali rs ok jgk lyn....salam dr langkawi buat lyn...

      Delete
  2. bestnya baklava, lama tak makan. Yang kawan MumMe buat tu mesti best sangat kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lps tgk video tu rs. Berkobar2 nk try buat sendiri...bila dh fresh dr oven insyaallah sedap,ummiross...

      Delete
  3. interesting video..nampak mcm best and senang nak buat..though saya akan ambik lebih dr 10 minit nak buatnya...hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terasa nak try kak cheqna...pun terasa mcm ambil at least setengah jam...

      Delete
  4. Salam mumme..

    Alhamdulillah.. dapat juga merasa ya.. kat retoran arab yang building baru di seksyen 7 tu ke? masa kat istanbul tak teringin pun nak makan baklava tu.. dengar mumme cerita ni terus rasa menyesal sebab tak menjamahnya ketika di sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm kak,
      betul tu restoran yg tepi hiway je tu...
      memula pun terasa mcm manisnya nyilu gitu...sekali rasa ummmph...nak lagiiiii...

      Delete

Post a Comment

Popular Posts