The popping corn

today we had a popcorn lunch... :)



the burning popcorn maker...plus the corn kernel... 


traditional way better...the kernels were popping...
preparing the caramel...all that we need:condensed milk,brown sugar,butter/margarine,vanilla:the portion as you like....
Taraaaa...homemade popcorn plus happy faces...

Comments

  1. comel lak machine popcorn....

    ReplyDelete
    Replies
    1. machine yg beli buat pakai sekali je...dh tebako...

      Delete
  2. wow MumMe... azam baru yang betul-betul menjadi,tentu seronok anak-anak.
    Ummi suka juga popcorn MumMe tapi tak pernah buat sendiri lagi, cantik popcorn MumMe tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni kes dah rindu sgt dgn popcorn Garret KLCC tu Ummiross...lps ni ummiross pun leh try jugak,paling senang pakai kuali...

      Delete
  3. bes nyer... by the way.. tq... but cik azue dah tak boleh nak amik iron supplement lagi.. not tolerate to stomach anymore... huhuuhuhuu

    ReplyDelete
  4. kesian cik azue...semoga cik azue cepat sembuh...

    ReplyDelete
  5. MumMe..oh sama kita...we made popcorn too ms kat kmpg hari tu..we hd d home machine somewhere but tht day masak dlm covered pan je...laku!!.. :-D
    But I think my technique was wrong..messy..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah,popcorn kita laku...mumme suka tgk the popping dr pan lid tu...dgn bunyi pop pop meriah satu rumah....share lg our next innovation kak cheqna...

      Delete

Post a Comment

Popular Posts