My big black hijab

This entry should be posted on the World Hijab Day at the first place...

The first time I experienced the situation,I just let the feeling gone...maybe they were the most fussy sales person I ever met in Malaysia...

Then I entered the pharmacy again...to be specific, Guardian at Warta...the same thing happened.
The sales person kept on following me from the back.
Mad at her,I left the spot and I declared that it will be the last place to find anything in future.

Then it happened again last Saturday (8.3.2014) at LCCT. I was selecting the candies when the salesgirl came near me and ushering me around.

Later I could not control my emotion.I told her "I am paying"...
Again she following me even when I was already in front of the counter.
Now I cannot let her felt that she was right with the action...
My sentence completed with this "I have money,I am paying now".

Yes,it happened before.Some irresponsible muslims were using the big hijab and jilbab to steal stuffs.But merchandise should not at any time humiliate person entering their premise. Don't just double standard us the hijabers especially the big black hijabers....

)

Comments

  1. MumMe..betul, rasa sangat terganggu,ummi pun pernah alami, selalunya kalau kat farmasi, 'guard import' tu, asyik duk ikut belakang kita, macam kita ni nak mencuri, tak suka kan, ummi pernah sengaja cakap kuat-kuat depan staf depa, 'apala bangla tu asyik duk ikut, ingat kita nak mencuri ke, sakit hati!' haha,,siap share dialog lagi dgn MumMe hari ni.
    Suka video tu, ramai yang berhijab tapi tak faham erti hijab sebenarnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan mumme sorang yg rasakannya...padahal di negara sendiri...
      tu,lah ummiross...kekadang kita alpa...syaitan tu suka je menghasut2...

      Delete
  2. tension kan kalau camni...ngekor macam kita pencuri, kalau kedai kain ngekor macam kita tak pandai buat pilihan...nak kerja sales, nak jaga sales...macam macam la depa ni...tapi sekarang rasanya dah tak best nak lama lama tilik barang kat kedai....khee

    ReplyDelete
  3. kedai kain tu ingat kita nak lari dgn gelungan kain agaknya... tu,lah mana yg seswai beli online,we go online... :)

    ReplyDelete
  4. memang tension ikut dari belakang rasa tak selesa. kekadang tu duk sibuk tanya nak cari apa hishhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu,lah Bieaz,slalu bila time kita nk cr salesperson tu x de,bila x cari dia pulak mengekor kita....

      Delete

Post a Comment

Popular Posts